Foto: F64

18 punktus pirmajā Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) otrā posma spēlē otrdien guva latviete Aija Putniņa, tomēr viņas pārstāvētā Kauņas "Viči-Aistes" vienība ar 92:94 (25:24, 15:33, 28:17, 24:20) savā laukumā piekāpās Klaipēdas "Lemminkainen".

Putniņa laukumā pavadīja 30 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no desmit izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Viņa bija mača rezultatīvākā spēlētāja.

Tāpat latvietes rēķinā bija arī sešas atlēkušās bumbas un četras nopelnītas personīgās piezīmes, bet laikā, kamēr Putniņa atradās laukumā, "Viči-Aištes" iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs vienībā.

"Viči-Aištes" un "Lemminkainen" pirmajā BSBL posmā nepiedalījās, jo spēlēja Eirokausos. Viņas spēlē C grupā, kurā sacentīsies arī pēdējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" un Baltkrievijas klubs "Minsk-2006".

Kā ziņots, pirmo posmu nespēja pārvarēt latvietes Santas Dreimanes pārstāvētā Lietuvas vienība Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI".

Arī otrajā posmā divās apakšgrupās tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, bet pēc tam risināsies BSBL finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējās 12 sezonas BSBL turnīrā triumfējusi "Viči-Aištes" vienība.

Vienīgo reizi kāds Latvijas klubs par BSBL čempionvienību kļuva 1998.gadā, kad šāds panākums izdevās RTU/"Klondaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!