Foto: DELFI

Piekto uzvaru apvienotā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionātā spēlēs sestdien izcīnīja Latvijas komanda "TTT Rīga".

Aizvadītajā mačā "TTT Rīga" savā laukumā ar rezultātu 121:42 (36:8, 38:6, 19:17, 28:11) sagrāva "Tartu Universitātes" komandu.

Punktus guva katra no deviņām mačam pieteiktajām mājinieču spēlētājām, bet rezultatīvākās godu ar 25 punktiem dalīja Krista Brīdiņa un Ieva Krastiņa.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja Latvijas komanda "Liepājas papīrs", kas savā laukumā ar 49:67 (12:18, 8:15, 14:19, 15:15) piekāpās Igaunijas čempionēm Tallinas "Eclex".

Liepājas komandas rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Sabīne Egle, kura kā vienīgā komandā sasniedza desmit gūto punktu robežu. Ar deviņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās amerikāniete Džonselina Peterkina.

Vēl vienā spēlē ar neveiksmi bija spiesta samierināties Latvijas U-16 izlase, kas savā laukumā ar 56:82 (21:22, 14:19, 9:20, 12:21) zaudēja "Tallinas Universitātes" komandai.

Latvijas vienības labā 18 punktus guva Digna Strautmane, bet 15 punktus iekrāja Kristiāna Rikveile.

Pašlaik bez zaudējumiem čempionātā cīnās trīs komandas - "Eclex" (sešās spēlēs), "TTT Rīga" (piecās spēlēs) un Latvijas spēcīgākais klubs "Cēsis" (četrās spēlēs).

"Liepājas papīrs" tikmēr ar diviem panākumiem piecās cīņās atrodas kopvērtējuma septītajā vietā, bet Latvijas U-16 izlase ar trim zaudējumiem trīs mačos ieņem priekšpēdējo, 11.pozīciju.

Turnīrā kopumā piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!