Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola līgas (NBA) klubu Ņujorkas "Knicks" pārstāvošais latvietis Kristaps Porziņģis pēc personiskā rekorda sasniegšanas atzina, ka vēlējies pārsniegt 40 gūto punktu robežu, vēsta Ņujorkas mediji.
Ziņots, ka Porziņģis trešdien guva 35 punktus, palīdzot "Knicks" ar 105:102 uzvarēt Detroitas "Pistons". Tādējādi Porziņģis labojis ne tikai personisko, bet arī latviešu basketbolistu rekordu NBA. Līdz trešdienai šis rekords piederēja Andrim Biedriņam.

"Puslaikā man bija 25 punkti, gribēju gūt 40 punktus. Man līdzjutēji palīdzēja. Nedabūju gan 40 punktus, bet tribīnes atbalstīja un palīdzēja komandai uzvarēt. Kā jau iepriekš teicu, cenšos būt agresīvs. Komandas biedri man palīdz nokļūt metiena pozīcijās. Karmelo (Entonijs) piesaista daudz uzmanības, Deriks Rouzs atdod piespēles, Brendons (Džeiningss) dara to pašu – komandas biedri jau ir tie, kas man ļauj tikt pie brīviem metieniem," pēc "ugunīgās" nakts atzina Porziņģis.

Basketbolists norādīja, ka metieni krita grozā, tāpēc vajadzējis tikai turpināt mest pa grozu. "Īsti jau nedomāju par rezultātu. Metu pa grozu, ja biju brīvs, gāju caurgājienos pie izdevības. Vienkārši tā notika. Daudz kas tagad parādās pēc vasarā paveiktā darba – dažas kustības pat bez domāšanas, kaut kā instinktīvi."

"Izcili," īsi Porziņģa sniegumu raksturoja "Knicks" līderis Karmelo Entonijs, kurš mačā guva 22 punktus. "Viņš visu nastu iznesa uz savas muguras un es lepojos par to. Viņa pārliecība ir iespaidīga."

Pats Porziņģis uzskata, ka tie vēl nav viņa snieguma griesti. "Domāju, ka man ir vēl, kur augt un augt. Tas ir labi. Tāpēc gaidu nākamo vasaru, kad varēšu strādāt kopā ar (savu bērnības elku, Dalasas "Mavericks" vācu zvaigzni) Dirku Novicki. Iespējams, drīzumā redzēsiet jaunas kustības."

"Viņa izaugsme redzama katru dienu," komplimentus latvietim veltīja "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornāčeks.

"Viņš ir ļoti bīstams. Viņš NBA ir tikai otro sezonu un viņam vēl nevajadzētu (tik labi) pārzināt spēli. Ar viņa augumu tā kustēties! Tas ir vājprāts! Unikāls spēlētājs," par latvieti izsakās Deriks Rouzs, kurš šajā vasarā no Čikāgas "Bulls" pārgāja uz "Knicks".

Tikmēr Dženingss, kurš otrajā puslaikā atdeva Porziņģim četras rezultatīvas piespēles, atgādināja jau citu izteikto priekšlikumu – biežāk spēlēt uz Porziņģi. "Mums viņam ir jādod bumba. Viņa augums ir 2,19 metri, viņš gūst punktus un var iemest no tālas distances. Ja vēlies savā statistikas ailītē rezultatīvas piespēles, tad viņš ir viens no tiem puišiem, kam tev jāpiespēlē."

Porziņģis teicami aizvada savas NBA karjeras otrās sezonas sākumu. Tikai viena no 11 spēlēm viņam bija neveiksmīgi, kurā guva tikai trīs punktus, bet pārējās guvis vismaz 14 punktus katrā. Turklāt sešās no pēdējām septiņām spēlēm Porziņģis pārsniedzis 20 punktu robežu, bet vidēji spēlē šajā sezonā gūst 20,7 punktus un izcīna 6,8 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!