Latvijas čempionāta līdervienības "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" otrdien izcīnīja panākumus "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs.

"Valmiera"/ORDO savā laukumā ar 75:62 (22:18, 16:13, 20:17, 17:14) pieveica Lietuvas klubu Ķēdaiņu "Ņevežis". Kaut valmierieši savu pārsvaru kāpināja pakāpeniski un visā spēlē tā arī nebija lielu izrāvienu, "Ņevežis" vadībā pēdējo reizi izvirzījās otrajā minūtē.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija Mārtiņš Laksa, bet ar 12 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Ervīns Jonāts.

"Valmiera"/ORDO šosezon šajā turnīrā piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, 18.novembrī ar 65:73 atzīstot Akseļa Vairoga pārstāvētās Lietuvas vienības Panevēžas "Lietkabelis" pārākumu, bet "Ņevežis" komanda pēdējos piecos mačos cietusi nu jau četrus zaudējumus.

Pirmoreiz šosezon abas komandas tikās 11. novembrī, kad Ķēdaiņos Valmieras komanda svinēja panākumu ar 70:64.

Daudz sīvāku cīņu otrdien aizvada "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, tomēr tāpat izbraukumā ar 65:63 (20:15, 12:11, 21:19, 12:18) pieveica TTU spēlētājus no Igaunijas.

Šajā mačā pēc trešās ceturtdaļas liepājnieki atradās samērā drošā vadībā ar 53:45, tomēr ceturtās ceturtdaļas vidū rezultāts jau bija neizšķirts 56:56. Kaut vadību "Liepāja"/"Triobet" neatdeva, pēdējā minūte sākās ar Latvijas vienības minimālu pārsvaru 62:61. Pēdējā sekundē TTU ar tālmetienu bija iespēja izraut uzvaru, tomēr tā netika realizēta un liepājnieki guva grūtu uzvaru.

Rezultatīvākais liepājniekiem ar 17 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņiem izprovocētiem pārkāpumiem bija amerikāņu leģionārs Zeks Stīvens, bet 13 punktus pievienoja Jānis Antrops.

Liepājas komanda BBL sezonu iesāka ar piecām uzvarām pēc kārtas, tomēr iepriekšējos trijos mačos pamanījās ciest neveiksmes. Tikmēr TTU ir vienīgā komanda, kas šosezon BBL turnīrā joprojām ir bez uzvarām.

Abu vienību pirmā apļa mačā "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā bija pārāka ar 90:68.

Turpinājumā "Liepāja"/"Triobet" jau trešdien aizvadīs vēl vienu maču Igaunijā, viesojoties pie Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētās Rakveres "Tarvas" vienības.

Zīmīgi, ka "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) pašlaik "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO komandas guvušas pa 11 panākumiem 13 mačos, kas kopvērtējumā dod pirmās divas vietas.

"Lietkabelis" ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir pašreizējā A apakšgrupas līdere, turklāt guvusi uzvaras jau sešās spēlēs pēc kārtas. Tikmēr otro vietu ieņem "Valmiera"/ORDO, kas guvusi septiņus panākumus astoņos mačos.

Savukārt vēl viena Latvijas komanda "Barons"/LDz ar vienu uzvaru astoņās cīņās atrodas šīs grupas noslēdzošajā, septītajā, pozīcijā.

Tikmēr B apakšgrupā līdere ar astoņām uzvarām tikpat mačos ir Lietuvas klubs Prieņu-Birštonas "Vytautas", kam ar sešiem panākumiem deviņās spēlēs ļoti stabilā otrajā vietā seko "Liepāja"/"Triobet".

Četri panākumi septiņos dueļos un ceturtā vieta ir "Jēkabpilij", kamēr "Jūrmala"/"Fēnikss" ar trim uzvarām deviņos mačos ieņem sesto pozīciju.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!