Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Basketbola klubs „VEF Rīga”, trešdien ar 79:90 (26:22, 5:20, 24:25, 24:23) Čehijā piekāpjoties vietējam „CEZ Nymbruk”, zaudēja pēdējā cerības uz iekļūšanu Eiropas kausa izcīņas nākamajā kārtā.

Pirmo ceturtdaļu vefieši pabeidza kā līderi, izvirzoties vadībā ar četru punktu pārsvaru, taču otro ceturtdaļu auzvadīaj katastrofāli, gūstot tikai piecus punktus. Pirmās sešas ceturtdaļas minūtes „VEF Rīga” neizdevās gūt nevienu punktu, kamēr mājinieki guva 16 punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 38:26.

Atlikušajā spēles daļā rīdzinieki izrādīja daudz nopietnāku pretestību un rezultatīvāku spēli, taču atgriezties vadībā tā arī neizdevās un spēles beigu signāls skanēja pie rezultāta 90:79 „CEZ Nymbruk” labā.

Rezultataīvākais "VEF Rīga" rindās ar 25 punktiem bija Kristaps Janičekons, 10 punktus guva Dereks Viljamss. "CEZ Nymbruk" labā 17 guva Pāvels Pumprla.

Atgādinām, ka „VEF Rīga”, lai iekļūtu nākamajā Eiropas kausa izcīņas kārtā, Čehijā bija jāizcīna uzvara, turklāt ar lielāku punktu skaitu nekā abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kas beidzās ar 85:75 čehu kluba labā. Tas nozīmēja, ka vefiešiem bija nepieciešams 11 punktu pārsvars, bet tieši ar tādu punktu starpību viņi diemžēl zaudēja un turnīra izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!