Izmaiņas komandas sastāvā pirmdien veica arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubs "Valmiera", kas nolēma pārtraukt sadarbību ar Sandi Amoliņu un Kasparu Ciprusu.

Kā informē "Valmiera", kluba vadība, "izvērtējot un analizējot komandas ne visai veiksmīgo sākumu", nolēmusi atbrīvot abus šos basketbolistus.

Savstarpējās pārrunās ar spēlētājiem tika panākta vienošanās sadarbību neturpināt. Lēmums tika pieņemts pēc neveiksmīgi iesāktās sezonas, kurā piedzīvoti vairāki zaudējumi un izcīnīta tikai viena uzvara LBL pirmajā divīzijā.

Kluba vadība uzsver, ka gan Sandis Amoliņš, gan Kaspars Cipruss komandas sastāvā tika iekļauti kā potenciālie komandas līderi, taču diemžēl pilnībā uz sevi liktās cerības neattaisnoja. Lai arī Kaspars Ciprusam ir laba individuālā statistika, tomēr par visu svarīgāks ir komandas rezultāts. Apspriežoties ar Ciprusu, tika nonākts pie secinājuma, ka "Valmieras" spēles modelis – agresīva spēle aizsardzībā un ātra pāreja uzbrukumā – nav piemērots viņa spēles stilam. Tikmēr novērtējot Sanda Amoliņa kā ilggadējā "Valmieras" basketbola kluba spēlētāja pienesumu komandai, viņam tika piedāvāts darboties kā komandas otrajam trenerim, taču viņš no izteiktā piedāvājuma atteicās.

Šobrīd klubs intensīvi veic pārrunas ar vairākiem potenciāliem spēlētājiem, kas tuvākajā laikā varētu pievienoties komandai.

"Valmiera" ir trešais Latvijas klubs, kas pirmdien paziņoja par izmaiņām sastāvā, bet pirmais, kas atlaiž vietējos basketbolistus. Atgādinām, ka pirms tam "VEF Rīga" lauza līgumu ar Patriku Sandersu, bet "Ventspils" ateicās no Vladimira Štimaca pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!