Foto: AFP/Scanpix

ASV basketbola izlases sastāvā 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs būs aizvadītās desmitgades spožākie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji Stefens Karijs, Lebrons Džeimss, Kevins Durants un Džoels Embīds, liecina ESPN rīcībā esošā informācija.

ASV izlases direktors Grants Hils līdz jūlija treniņnomentei atstās sastāvā vienu brīvu vietu. Līdz ar to provizoriski zināmi 11 basketbolisti, kuri varētu pārstāvēt ASV olimpiskajās spēlēs.

Bez Karija, Džeimsa, Duranta un Embīda sastāvā tiks iekļauti arī Entonijs Deiviss, Devins Bukers, Entonijs Edvards, Džeisons Teitums un Džrū Holidejs, Bems Adebajo un Tairīss Halibērtons.

Pastāv iespēja, ka Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedri Bostonas "Celtics" sastāvā Teitums un Holidejs.

Karijs līdz šim nav piedalījies olimpiskajās spēlēs, bet Džeimss iepriekšējo reizi ASV pārstāvēja 2012. gadā, kad izcīnīja savu otro olimpisko zelta medaļu. Savukārt Durants ar ASV izlasi kļuvis par trīskārtēju olimpisko čempionu, un viņš lūkos papildināt savu medaļu kolekciju.

Savukārt Edvards un Halibērtons bija ASV izlases sastāvā 2023. gada Pasaules kausa izcīņā, kurā amerikāņi palika ceturtajā vietā.

Latvijas basketbola izlase lūkos kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm Rīgā notiekošajā turnīrā. Šajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās: A (Latvija, Filipīnas, Gruzija) un B (Brazīlija, Kamerūna, Melnkalne). Sacensības norisināsies no 2. līdz 7. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!