Foto: LETA

Latviešu Anitas Teilānes un Aijas Putniņas pārstāvētās basketbola komandas ceturtdien ar mainīgām sekmēm aizvadīja FIBA Eirokausa kvalifikācijas pirmās spēles.

Teilānes pārstāvētā Vācijas komanda Kelternas "Rutronik Stars" ar rezultātu 69:59 (24:14, 21:18, 15:17, 9:10) savā laukumā pārspēja Čehijas komandu "Brno", kamēr Putniņas pārstāvētais Turcijas klubs "Stambulas Universitāte" ar rezultātu 53:82 (8:20, 5:22, 20:24, 20:16) kapitulēja citam Stambulas klubam YDUBGD.

Teilāne laukumā pavadīja 19 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu, realizējot vienu no diviem soda metieniem, bet aizmetot garām trīs divpunktu metienus. Tāpat viņas kontā trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, viens bloķēts metiens, viena kļūda un viena piezīme.

Rezultatīvākā spēlētāja latvietes pārstāvētajā komandā bija Džasmine Tomasa, kura guva 21 punktu.

Atbildes spēle notiks pēc nedēļas Brno. Komanda, kura uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs FIBA Eirokausa pamatturnīrā, kur spēlēs F apakšgrupā kopā ar Spānijas vienību Žironas "Spar Citylift", Beļģijas klubu "Royal Castors Braine" un "Sportiva" no Portugāles.

Tikmēr Putniņa savā mačā laukumā bija 26 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā iemeta četrus punktus, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no sešiem soda metieniem, bet aizmetot garām vienu tālmetienu. Viņas kontā arī piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas un piecas piezīmes, kā dēļ mačs noslēgts priekšlaicīgi.

"Stambulas Universitātes" rindās ar 16 punktiem izcēlās bosniete Saša Čadjo, bet pretiniecēm 20 punkti Endželikas Robinsones kontā.

Atbildes spēle pēc nedēļas notiks "Stambulas Universitātes" laukumā. Šī pāra uzvarētāja pamatturnīrā spēlēs D apakšgrupā ar Grieķijas komandu Pireju "Olympiacos", Slovākijas vienību Košices "Good Angels" un Ungārijas klubu Miškolcas "Aluinvent DVTK".

LETA jau vēstīja, ka Latvijas basketboliste Elīna Babkina trešdien guva septiņus punktus, palīdzot Turcijas klubam Samsunas "Canik" ar rezultātu 82:79 pārspēt Vologdas "Čevakata" basketbolistes.

Šī dueļa uzvarētāja C apakšgrupā spēkosies ar Latvijas čempioni "TTT Rīga", kā arī Stambulas "Galatasaray", kurai pievienosies Kristīne Vītola, un arī ar Novosibirskas reģiona "Dinamo" no Krievijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!