Foto: LETA
Par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta ģenerālsponsoru kļuvis parfimērijas un kosmētikas mazumtirdzniecības uzņēmums "Douglas Latvija".

Sacensību oficiālais nosaukums turpmāk būs "Douglas" Baltijas Basketbola līga (DBBL).

Trīs Baltijas valstu labākās sieviešu basketbola komandas apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2018./2019. gada sezonā. Elites grupā astoņu komandu konkurencē uzvarēja "TTT Rīga".

Pirms tam vairākas sezonas bija Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāts, bet pērn turnīram pievienojās arī Lietuva.

"Jau astoto gadu sieviešu basketbola čempionātu organizējam sadarbībā ar tuvākajiem kaimiņiem. Konkurence ar Lietuvas un Igaunijas basketbolistēm palielina mūsu spēlētāju un komandu izaugsmes iespējas. Arī motivē iesaistīties jaunus spēkus - pirms diviem gadiem pievienojās Saldus, pērn Jelgava, šogad klāt nākusi Jūrmalas vienība," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē organizācijas prezidenta Valda Voina teikto.

LBS vadītājs pauž gandarījumu, ka basketbolistu meistarība, sociālās aktivitātes un personību pievilcība tiek novērtēta. "Strādāsim, lai DBBL spēles padarītu vēl interesantākas skatītājiem un palīdzētu valstsvienības kandidātēm labāk sagatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, kas sāksies jau pēc mēneša," uzsver Voins.

Tikmēr "Douglas Latvia" mārketinga nodaļas vadītāja Ieva Kucika pauž, ka sieviešu basketbols Latvijā ir apliecinājums pašmāju sieviešu mērķtiecībai un prasmei sasniegt savus mērķus.

"Tās ir īpašības kuras ir svarīgas arī ārpus sporta laukuma visas dzīves garumā. Uzsākot sadarbību ar LBS un kļūstot par DBBL ģenerālsponsoru mēs, "Douglas Latvija" pārstāvji, esam lepni par iespēju piedalīties trīs Baltijas valstu kopīgi attīstītajā projektā un ceram, ka palīdzēsim mūsu basketbolistēm sasniegt jaunas virsotnes," atzīmē Kucika.

Savukārt Latvijas Sieviešu basketbola līgas direktore Līga Goldmane uzsver, ka "Douglas Latvija" atbalsts palīdzēs popularizēt sieviešu basketbolu un līgu, nodrošināt video translācijas interneta vidē un televīzijā kā arī kvalitatīvi noorganizēt DBBL finālturnīrus.

DBBL Elites grupas turnīrs sākās pagājušās nedēļas nogalē ar spēlēm Viļņā un Tartu.

Elitē spēlēs trīs Latvijas komandas ("TTT Rīga", "Liepāja"/LSS un RSU), trīs Lietuvas vienības (Viļņas "Kibirkštis", Kauņas "Aistes" un "Šauļu Universitāte"), kā arī divas Igaunijas komandas ("Tallinas Universitāte" un "Tartu Universitāte").

Pamatturnīrā līdz februārim tiks izspēlēts divu apļu turnīrs (katrai komandai 14 spēles). Divas labākās komandas kvalificēsies "Final 4" turnīram, četras nākamās divu spēļu sērijās (3.-6., 4.-5.) noskaidros vēl divas finālturnīra dalībnieces. Līgas uzvarētājas noskaidrosies finālčetrinieka turnīrā.

Starptautiskajā grupā sešas Latvijas un viena Igaunijas komanda izspēlēs divus apļus, pēc kuriem četras labākās "Final 4" turnīrā noskaidros Starptautiskās grupas uzvarētājas.

Pēc Latvijas - Lietuvas - Igaunijas sieviešu līgas čempionāta beigām martā un aprīlī Latvijas komandas izspēlēs Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātu. Paredzēts viens aplis pēc kura divas labākās komandas kvalificēsies "Final 4" turnīram, bet četras nākamās divu spēļu sērijās (3.-6., 4.-5.) noskaidros vēl divas finālturnīra dalībnieces. Latvijas čempiones pirmo reizi noskaidros finālčetrinieka turnīrā, kas notiks aprīļa beigās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!