Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Spānijas basketbola grands "Barcelona" par aizmugurisku rīcību sodījusi franču saspēles vadītāju Tomasu Ertelu, pēc ULEB Eirolīgas spēles sportistu atstājot Stambulā un neļaujot viņam kopā ar vienību atgriezties Barselonā.

"Barcelona", kuras rindās spēlē arī latvietis Rolands Šmits, otrdien Stambulā ar 79:86 piekāpās "Anadolu Efes". Lai gan kopā ar komandu uz Stambulu devās arī Ertels, francūzis laukumā nedevās.

"Barcelona" nemaz nebija plānojusi izmantot Ertelu šajā mačā, jo basketbolists veicis pārrunas ar citu Turcijas klubu "Fenerbahce". Vismaz tā apgalvojusi basketbolista pārstāvētā aģentūra "Beobasket", kas tomēr piemānījusi Barselonas klubu. Kā vēlāk izrādījies, Ertels un "Beobasket" veic pārrunas par basketbolista pāreju uz "Barcelona" lielākajiem konkurentiem un principiālākajiem pretiniekiem Spānijā - "Real Madrid".

Šī fakta slēpšana saniknojusi "Barcelona" vadību, kas liedza basketbolistam kopā ar komandu atgriezties Spānijā, kur dzīvo sportista ģimene. Notikušo vēl vairāk sarežģī šobrīd valdošā Covid-19 krīze, jo indivuduālajai ceļošanai Eiropā ir strikti noteikumi.

Tā kā basketbolistam vēl ir spēkā esošs līgums ar "Barcelona", incidents, visticamāk, nepaliks bez sekām un varētu sekot juridiskās cīņas ar juristu iesaistīšanos no abām pusēm. Tāpat Ertela pusē nostājusies Spānijas basketbola spēlētāju apvienība (ABP), kas sociālajos tīklos paziņoja par plāniem vērsties pret "Barcelona".

"Barcelona" visā šajā jezgā iegāzusi vēl vienu franču basketbolistu – Leo Vestermanu, ko "Barcelona" bija noskatījusi kā Ertela aizvietotāju. Turcijas klubs "Fenerbahce" iepriekšējā dienā pārtrauca līgumu ar Vestermanu, un francūzim bija plānots kopā ar "Barcelona" doties uz Spāniju, kur nokārtot visas atlikušas formalitātes. Tomēr Vestermans, tāpat kā Ertels, netika ielaists "Barcelona" lidmašīnā, jo spāņu klubs pārdomājis un nav vēlējies piesaistīt francūzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!