Foto: DELFI

Kārtējo uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) otrā posma - "Top16" turnīra - spēlēs otrdien izcīnīja Latvijas komanda "Barons kvartāls", kamēr no iespējas tikt ceturtdaļfinālā šķīrās "Jelgava".

Divkārtējie Latvijas čempioni "Barons kvartāls" izbraukumā ar rezultātu 83:77 (20:20, 21:17, 19:19, 23:21) pārspēja latviešu saspēles vadītāja Kaspara Vecvagara pārstāvēto Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis".

Kārtējo "double-double" iekrāja Rīgas kluba amerikāņu leģionārs Tailers Keins, kura kontā 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas, 19 punkti Artūra Brūniņa kontā, bet 15 punktus guva Salvis Mētra.

Tikmēr Vecvagars laukumā pavadīto 22 minūšu laikā guva sešus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu, vienu no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Vēl viņa kontā divas rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes un četras kļūdas.

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē 25.janvārī Rīgā "Barons kvartāls" bija pārāks ar rezultātu 74:67.

Rīgas klubs BBL "Top16" aizvada ļoti pārliecinoši, jo piecās cīņās vēl ne reizi nav piedzīvojis zaudējumu.

E apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar pieciem panākumiem tikpat cīņās ieņem tieši "Barons kvartāls", bet otrajā pozīcijā ar četrām uzvarām piecās cīņās atrodas cita Latvijas vienība "Ventspils". Abi Latvijas klubi jau garantējuši sev vietu turnīra ceturtdaļfinālā. Trešajā pozīcijā ar vienu uzvaru piecās spēlēs ir "Lietkabelis", bet ar piecām neveiksmēm piecos mačos pēdējo vietu ieņem Igaunijas komanda "Parnu".

Savukārt "Jelgava" viesos pārliecinoši ar 76:109 (11:43, 27:21, 17:27, 21:18) zaudēja Lietuvas komandai "Prienai". Lai jelgavnieki saglabātu izredzes uz ceturtdaļfināla sasniegšanu, viņiem bija jāsagādā pārsteigums un jāuzvar pretinieki ar vismaz 26 punktu pārsvaru.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 21 punktu bija Kristaps Kanbergs, bet 18 punkti Artūra Dušeļa kontā.

Iepriekš 12.janvārī abas šīs vienības tikās Jelgavā, mājiniekiem piedzīvojot zaudējumu ar 68:93.

Kopvērtējumā G grupas pirmajā pozīcijā ar četriem panākumiem tikpat cīņās atrodas latvieša Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo", kurai ar četriem panākumiem piecās spēlēs seko "Prienai". "Jelgava" ar diviem panākumiem sešās cīņās ir trešie, bet pēdējo pozīciju ar piecām neveiksmēm ieņem "Palanga"/"Triobet".

Vēlāk otrdien spēli savās mājās aizvadīs "Valmieras" komanda, kas uzņems F apakšgrupas līderus Tartu TU/"Rock" no Igaunijas.

F grupas kopvērtējumā līderpozīciju ar četrām uzvarām piecos mačos ieņem tieši TU/"Rock", bet otrie ar trim uzvarām tikpat cīņās ir "Šiauliai" no Lietuvas. "Valmiera" ar diviem panākumiem četrās spēlēs ir trešā, bet Viļņas klubs "Sakalai" zaudējis visos četros līdzšinējos mačos.

Kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

BBL pirmajā posmā cīnījās 23 komandas, un no Latvijas vienībām to nepārvarēja vienīgi "Liepāja"/"Triobet". Tikai uzvaras pirmajā posmā izcīnīja "Ventspils", kā arī Lietuvas vienības "Prienai" un Pasvāles "Pieno žvaigzdes", bet pašlaik arī šīs komandas jau cietušas vismaz vienu neveiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!