Foto: F64
Divkārtējā Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība "Barons" lēmumu par iespējamo spēlēšanu valsts augstākajā līgā pieņems tuvāko dienu laikā, pastāstīja komandas izpilddirektors Jānis Pormalis.

Kā ziņots, "Barons" komanda pagaidām nav apstiprinājusi dalību nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā, bet nav arī to atsaukusi. Tāpat "Barons" pieteicies dalībai LBL otrās un trešās divīzijas turnīros.

"Pagaidām vēl šo jautājumu neesam izlēmuši, bet tas notiks tuvāko dienu laikā," stāstīja Pormalis.

"Barons" uzskata, ka vairāki LBL Nolikuma punkti neatbilst ekonomiskajai situācijai valstī.

"Virkne punktu nav atbilstoši. Mums ir sajūta, ka kāds nejūt krīzi valstī," izteicās Pormalis. "Licences joprojām ir dārgas, kas palielina izmaksas, lai izveidotu konkurētspējīgu komandu, jo mēs vēlētos pirmajā divīzijā ne tikai piedalīties, bet arī rādīt labu sniegumu."

"Tāpat nozīmīga ir arī skatītāju interese - saņemam informāciju par pārējo klubu komplektēšanos un spriežam, ka šogad LBL turnīrs skatītājiem būs vēl mazāk interesants," sprieda komandas izpilddirektors. "Tādejādi rodas jautājums - ja čempionāts nav skatītājiem interesants, kāpēc tas vajadzīgs?"

Pagājušās sezonas vidū "Barons" komanda noslēdza sadarbības līgumu ar "Latvijas Mobilo telefonu" (LMT) un tās nosaukumā parādījās vārds "O!Karte". Tomēr Pormalis pastāstīja, ka arī šis līgums bija noslēgts tikai uz pagājušo sezonu.

"Sadarbība ar spēlētājiem un arī ar visiem sponsoriem mums bija uz vienu sezonu," teica Pormalis.

Kā ziņots, vēlmi piedalīties jaunās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā apstiprinājušas pārējās septiņas vienības, kuras tajā startēja arī pērn - "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", "Biznesa augstskola "Turība"" un "Latvijas Universitāte".

Vairāki klubi gan nav nokārtojuši finansiālās saistības par iepriekšējo sezonu.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde otrdien uzdeva Latvijas basketbola līgu direktoram Edgaram Abramam rakstiski brīdināt klubus, ka parādi jānokārto līdz 2.septembrim, lai komandas varētu piedalīties LBL 2012.gada čempionātā.

Līdz ar to precīzs dalībnieku sastāvs LBL turnīrā tiks nosaukts pēc 2.septembra.

Salīdzinot ar pērno sezonu, mainīta pamatturnīra izspēles sistēma - divas komandas ("VEF Rīga" un "BK Ventspils") spēlēs divus apļus, pārējās savā starpā spēlēs četrus apļus.

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā 2011.gada sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Komandas pieteikumā vienlaikus varēs atrasties 25 spēlētāji.

Ārzemju spēlētāju kvotas nav mainītas. Uz katru LBL spēli komanda var pieteikt ne vairāk kā trīs spēlētājus, kuri nav Latvijas Republikas pilsoņi. Ja komanda vēlas vienā spēlē izmantot vairāk ārzemnieku, tai ir tiesības iegādāties papildu kvotas (par ceturto ārzemnieku - 5000 latu, par piekto - 10 000 latu, par sesto -15 000 latu).

Tāpat jaunās sezonas LBL Nolikumā koriģētas sankcijas par dažādiem pārkāpumiem, kā arī reklāmas pozīciju sadalījums starp LBL un klubiem.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Savukārt "Barons/O!Karte" sērijā par trešo vietu ar 0-3 piekāpās "Liepājas Lauvām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!