Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" radušās nesaskaņas ar basketbola interneta vietni "basketbols.eu", kuram mēnesi atteiktas video intervijas ar šī kluba spēlētājiem un treneriem.

"Atvainojamies visiem uzticīgajiem "VEF Rīga" līdzjutējiem un citiem basketbola draugiem, ka nevarēsiet, ar mūsu starpniecību, būt klāt Rīgas kluba priekos un bēdās," teikts "basketbols.eu" paziņojumā.

"VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa vortālam "Delfi Sports" apliecināja, ka nevienam medijam nav liegts veikt intervijas ar kluba spēlētājiem vai treneriem, un klubs vienmēr ir bijis atvērts sadarbībā ar masu medijiem. Spaliņa piebilda, ka vēlama arī sapratne no masu mediju puses un lūgums saskaņot ar kluba vadību intervijas un izvēlēties piemērotākos laikus.

"Basketbols.eu" pārstāvis Olafs Jākabsons atklāja, ka nesaskaņas radušās pēc internetā izplatītā video, kurā redzams, ka kopā ar komandu trenējas Juris Umbraško. Video uzņemts vienā no treniņiem, kurā brīvi varēja iekļūt jebkurš un neviens nav aizrādījis par to, ka nedrīkst filmēt. Jākabsons teica, ka pirms tam prasījis "VEF Rīga" menedžerim Emīlam Tomam par treniņu grafiku un šis treniņš netika minēts.

Visticamāk, tas bijis par iemeslu, kādēļ vēlāk "VEF Rīga" spēlētāji un treneri atteikuši video intervijas "basketbols.eu" uzreiz pēc spēles, aicinot uz oficiālām preses konferencēm.

Latvijā reti kāda sporta veida pārstāvjiem rodas atklātas problēmas ar masu medijiem. Savulaik basketbolisti Valteri nesniedza intervijas "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" un ar to saistītajiem izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!