Foto: DELFI

Latvijas sieviešu basketbola izlasē pēc četru gadu pārtraukuma nolēmusi atgriezties kādreizējā valstsvienības kapteine Gunta Baško-Melnbārde, vēsta "sportacentrs.com". Tikmēr vēl viena no potenciālajām līderēm Anete Jēkabsone-Žogota nav 100% pārliecināta par atgriešanos valstsvienībā.

Baško-Melnbārde apstiprinājusi, ka maija sākumā pievienosies Latvijas izlases treniņiem, lai cīnītos par vietu sastāvā uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Baško-Melnbārde bija iekļauta starp Latvijas izlases kandidātēm un valstsvienības trenerim bija izteikusi vēlmi atkal spēlēt Latvijas izlasē, bet tagad savu vēlmi apstiprinājusi. Latvijas basketbolistes treniņus sāks 5. maijā.

Baško-Melnbārde ir viena no četrām Latvijas basketbolistēm, kas spēlējusi četros Eiropas čempionāta finālturnīros pēc kārtas. Tas vēl pa spēkam bijis Lienei Jansonei, Zanei Tamanei un Zanei Eglītei.

Tikmēr Jēkabsone-Žogota intervijā "FIBA Europe" neslēpa, ka plāno palīdzēt Latvijas izlasei, taču galīgo lēmumu vēl nav pieņēmusi. "Skatīsimies. Manos plānos ir spēlēt Latvijas izlasē un jūtu, ka varu atvēlēt vairāk laika [valstsvienībai]. Palieku vecāka un to jūtu pēc spēlēm, bet tas ir tikai normāli."

Jēkabsone-Žogota atzina, ka viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ viņa apdomājusi atgriešanos valstsvienībā, ir Ainara Zvirgzdiņa atgriešanās Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amatā.

Tieši Zvirgzdiņa vadībā Latvijas basketbolistes līdz šim guvušas augstāko panākumu Latvijas basketbolā, 2008.gadā pirmo reizi kvalificējoties olimpiskajām spēlēm Pekinā. 2007.gadā Latvijas basketbolistes Itālijā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas arī ir augstākais valstsvienības sasniegums kontinenta meistarsacīkstēs. Kopā ar Jēkabsoni-Žogotu un Baško-Melnbārdi toreiz starp līderēm bija arī Liene Jansone, Zane Tamane un Ieva Kubliņa, kuras gan ir beigušas karjeru valstsvienībā un nav starp kandidātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!