Foto: DELFI

Pieredzējusī latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde ceturtdien guva 13 punktus Eirokausa turnīra otrās kārtas spēlē, palīdzot Francijas komandai "Basket Landes" ar 79:62 (21:16, 23:20, 19:11, 16:15) izbraukumā apspēlēt vienu no vadošajiem Ungārijas klubiem Pēčas PEAC.

Baško-Melnbārde nospēlēja 30 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no sešiem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu.

Tāpat latviete izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, izprovocēja trīs pārkāpumus un pati nopelnīja divas piezīmes.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 18 punktiem bija horvātiete Iva Sliškoviča.

Pirms nedēļas notikušajā pirmajā kārtā Baško-Melnbārde guva desmit punktus, bet "Basket Landes" savā laukumā ar 81:67 apspēlēja Šveices vicečempiones Fribūras "Elfic".

Vēl vienā otrās kārtas spēlē čehu "Basketball Nymburk" ar 74:54 apspēlēja "Elfic".

Līdz ar to pēc divām kārtām pa divām uzvarām ir Francijas un Šveices vienībām.

Kā zināms, latviešu basketboliste Anete Šteinberga ceturtdien izcēlās ar "double-double" citā otrās kārtas mačā, tomēr viņas pārstāvētā Vologdas "Čevakata" nenoturēja pārsvaru un ar 69:74 (20:8, 13:19, 18:16, 18:31) piekāpās citai Krievijas vienībai Krasnojarskas "Jeņisej", kaut vēl ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē bija priekšā ar 58:50.

Šajā mačā Šteinberga nospēlēja 38 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus, realizējot piecus no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus piecus soda metienus. Tāpat viņa grozam garām raidīja vienīgo tālmetienu.

Vēl latviete savāca desmit atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva piecas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un pati izprovocēja trīs pārkāpumus.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 27 punktiem bija Beļģijas basketboliste Noemi Majombo, bet "Jeņisej" rindās rezultatīvāk par Šteinbergu nospēlēja vienīgi 18 punktus guvusī Jeļena Volkova.

Abas komandas oktobra sākumā Krasnojarskā tikās arī Krievijas čempionāta spēlē, kurā "Čevakata" izcīnīja grūtu uzvaru ar 83:81.

Kā zināms, pirms nedēļas Eirokausa pirmajā kārtā Šteinberga izcēlās ar 11 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, bet "Čevakata" ar 65:58 uzveica Minskas "Cmoki" vienību no Baltkrievijas.

Šajā grupā pēc divām kārtām divas uzvaras ir Turcijas komandai, bet abas Krievijas vienības guvušas pa vienam panākumam.

Kā ziņots, trešdien 20 punktus Eirokausa spēlē guva latviete Aija Putniņa, palīdzot Francijas komandai Nantes "Reze" pagarinājumā ar 79:78 pieveikt Vācijas čempioni Vaserburgas TSV 1880.

Savukārt Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" ar 64:60 viesos uzveica Zviedrijas vienību Ūmeo "Udominante", izcīnot otro uzvaru tikpat aizvadītajās spēlēs.

Trīsdesmit divi klubi, sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četrām komandām katrā, izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas divas spēcīgākās komandas kvalificēsies "Last 16" kārtai, bet trešajā izslēgšanas spēļu kārtā četrām labākajām kārtām pievienosies četras FIBA Eirolīgas komandas, kuras savās grupās ieņems attiecīgi piekto un sesto vietu.

Fināli paredzēti 6. un 13.aprīlī.

Iepriekšējā sezonā FIBA Eiropas kausā līdz finālam aizkļuva Anetes Šteinbergas pārstāvētā Beļģijas čempionvienība "Royal Castors Braine", kuru trenēja Ainars Zvirgzdiņš, tomēr izšķirošajā duelī piekāpās Francijas komandai "Villeneuve d'Ascq".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!