Foto: DELFI
Latvijas basketboliste Gunta Baško-Melnbārde pirmdien uzsākusi trenēties ar Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēcīgāko komandu "TTT Rīga", apstiprināja komandas pārstāvis Māris Noviks.

Pagaidām oficiāls līgums ar Baško-Melnbārdi nav noslēgts, tomēr netiek izslēgts, ka tas šīs nedēļas laikā vienošanās tiks panākta.

Noviks atgādināja, ka nākamajā nedēļā "TTT Rīga" komandai gaidāmas Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BWBL) spēles ar Kauņas klubu "Sirenos" un Viļņas vienību "Kibirkštis-Tiche-IKI", kuru šosezon pārstāv latviete Santa Dreimane, tāpēc iespējams, ka līgums tiks noslēgts vismaz uz šīm spēlēm.

Tāpat pirmdien ar iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienību "TTT Rīga" treniņus uzsākusi Sabīne Niedola. Kā ziņots, Niedola līgumu ar "TTT Rīga" noslēdza, paredzot iespēju līgumu pārtraukt, ja spēlētāja saņems piedāvājumu no ārzemju komandas.

Kā ziņots, Baško-Melnbārde pēdējās oficiālās spēles aizvadīja jūnijā, kad palīdzēja Latvijas izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pagaidām viņa joprojām nav spējusi atrast ārzemju klubu.

Pagājušajā sezonā Baško-Melnbārde spēlēja Polijas klubā Krakovas "Wisla Can-Pack".

Baško-Melnbārde Latvijas izlasē debitēja 19 gadu vecumā un 1999.gada Eiropas čempionātā bija jaunākā spēlētāja.

Tāpat viņa palīdzēja Latvijas izlasei 2007.gada Eiropas čempionātā izcīnīt ceturto pozīciju un iekļūt 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Šī gada Eiropas čempionātā Baško-Melnbārde laukumā izgāja visās deviņās spēlēs, vidēji mačā gūstot 11,4 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,4 rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka šī gada Eiropas čempionātu Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, bet pēc turnīra Baško-Melnbārde pavēstīja, ka valstsvienībai vairs nepalīdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!