Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrajā kārtā ceturtdien, 28. aprīlī, iekļuva Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība Dalasas "Mavericks", pirmās kārtas sērijā ar 4-2 pieveicot Jūtas "Jazz".

Dalasas komanda sērijas sestajā spēlē Soltleiksitijā spraigā cīņā nervozā mača galotnē nosargāja pārsvaru un ar 98:96 (15:21, 26:32, 36:19, 21:24) pieveica "Jazz". "Mavericks" pirmo reizi 11 gadu laikā pārvar NBA "play off" pirmo kārtu, iepriekšējo reizi to paveicot 2011. gadā, kad ar Dirku Novicki ierindā Dalasas komanda kļuva par NBA čempioniem.

Bertāns šoreiz spēlēja vien 2:21 minūtes, kļūdoties vienīgajā savā tālmetienā.

"Mavericks" trešās ceturtdaļas sākumā pāris reizes bija iedzinējos ar 12 punktu deficītu, bet tad sakārtoja sniegumu, lieliski aizvadīja deviņu minūšu nogriezni un no nelabvēlīgā 45:57 panāca 77:72.

Pēdējā ceturtdaļā viss izšķīrās mača galotnē. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Džeilens Bransons ar tālmetienu atguva "Mavericks" vadību 97:94, bet tad komandas pusotru minūti nespēja gūt punktus, līdz Rudijs Gobērs samazināja "Mavericks" pārsvaru līdz 97:96. Abu komandu uzbrukumi turpinājumā nebija sekmīgi, bet 4,3 sekundes pirms pamatlaika beigām Bransons realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot 98:96. "Jazz" pēdējā uzbrukumā Bojana Bogdanoviča tālmetiens bija nesekmīgs, kas ļāva "Mavericks" svinēt panākumu visā sērijā.

"Mavericks" uzbrukumā toni noteica četri basketbolisti, kuri guva 85 no komandas 98 punktiem. Pa 24 punktiem guva Bransons un Luka Dončičs, kuram vēl arī deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, 19 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet Dorianam Finnijam-Smitam 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas. "Jazz" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Donovans Mičels, bet Bogdanovičs izcēlās ar 19 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!