Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlēs latviešu Dāvja Bertāna un Rodiona Kuruca pārstāvētās komandas pirmdien piedzīvoja zaudējumus.

Bertāna pārstāvētā "Spurs" ar rezultātu 112:127 izbraukumā piekāpās Sakramento "Kings".

Bertāns šajā mačā laukumā devās pamatsastāvā un nospēlēja 33:46 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus. Viņš realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem, kā arī trīs no sešiem tālmetieniem. Latvieša kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un negatīvs +/- koeficients -10.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais bija Demārs Derouzans, kurš guva 24 punktus, bet Lamarkuss Oldridzš guva 22 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. "Kings" sastāvā lielisku maču aizvadīja sezonas debitants Marvins Beglijs, kurš guva 24 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, savukārt Deārons Fokss pievienoja 20 punktus.

Citā mačā Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" savā laukumā ar rezultātu 94:113 zaudēja Milvoki "Bucks".

Kurucs spēli sāka pamatsastāvā un nospēlēja 26:47 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no četriem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem. Viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja četras piespēles un bloķēja vienu metienu, kā arī nopelnīja piecas piezīmes, pieļāva divas kļūdas un spēli noslēdza ar +/- koeficientu -22.

"Nets" rindās 18 punktus sameta D'Endželo Rasels, bet Šabazs Neipjērs guva 15 punktus. Milvoki "Bucks" sastāvā Jannis Adetokunbo iekrāja 30 punktus, 15 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles, 15 punktus pievienoja Malkoms Brogdons, bet 15 punkti Ērika Bledso kontā.

"Spurs" Rietumu konferences kopvērtējumā ar 32 uzvarām un 23 zaudējumiem ierindojas sestajā vietā, bet "Nets" Austrumu konferencē ar 28 uzvarām un 27 zaudējumiem arī ir sestie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!