Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-in" turnīrā ar pirmo piegājienu izslēgšanas spēlēs otrdien, 18. maijā, nespēja iekļūt Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība Vašingtonas "Wizards", kas ar 100:118 (21:27, 33:25, 26:38, 20:28) piekāpās Bostonas "Celtics".

Tādējādi "Celtics" iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar Bruklinas "Nets". Savukārt Bertānam un "Wizards" palicis vēl viens pēdējais mēģinājums iekļūt "play off" – "play in" turnīra otrajā spēlē jāuzvar Indianas "Pacers", kas šī formāta citā spēlē ar 144:117 sagrāva Šarlotas "Hornets".

"Wizards" un "Pacers" spēle notiks ceturtdien, 20. maijā (pulksten 3:00 naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika).

Bertāns spēlē pret "Wizards" cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā aizvadīja 32:46 minūtes, bet guva tikai četrus punktus. Vēl viņa kontā viena atlēkusī bumba un trīs personīgās piezīmes, bet spēli rūjienietis noslēdza ar ļoti sliktu +/- koeficientu "-23". Bertāns aizmeta garām visus septiņus tālmetienus, realizēja vienīgo divpunktu metienu un abus sodiņus.

"Wizards" pēc pirmā puslaika bija divu punktu pārsvaru, to uz brīdi ieguva arī otrā puslaika sākumā, bet turpinājumā iniciatīvu pārņēma "Celtics" komanda, kuras rindās neapturams bija Džeisons Teitums. Viņš spēles otrajā daļā iemeta 32 no saviem 50 punktiem un atrisināja jautājumu par spēles uzvarētāju ilgi vēl pirms cīņas beigām.

Teitums mačā realizēja visus 17 soda metienus, trāpīja piecus no 12 tālmetieniem un septiņus no 20 divpunktu metieniem. Vēl viņa kontā astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Labs palīgs Teitumam bija Kemba Vokers, kurš guva 29 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Wizards" rindās ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Bredlijs Bīls, bet Rasels Vestbrūks šoreiz guva 20 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!