Vairāki Ziemeļamerikas basketbola speicālisti latviešu jaunajam talantam Dāvim Bertānam paredz vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmajā kārtā.

Izdevuma "Bleacherreport" NBA drafta versijā Bertānu ar 26.numuru varētu izvēlēties Dalasas "Mavericks". "Bleacherreport" norāda, ka Bertānam ir ļoti labs metiens lēcienā. Bertāns ātri izdara metienu un viņš ir garš, kas sagādā pretiniekiem grūtības viņu nosegt. Speciālisti norāda, ka Bertāns pats var uztaisīt sev labvēlīgu situāciju, kas viņam ir vēl viens liels pluss. Tāpat Bertāns ir ļoti agresīvs uzbrukumā un var atdot negaidīti precīzu piespēli.

Kā lielākais mīnuss tiek minēts latviešu basketbolista salīdzinoši nelielais svars, viņam vajag lielāku muskuļu masu, jo šobrīd Bertāns izskatās "pēc pamatskolas basketbolista". Vēl Bertānam tiek aizrādīts par nelielu daudzpusību metienu izvēlē.

Tikmēr ilggadējais NBA apskatnieks Skots Hovards Kūpers latviešu basketbolistam atvēl 30.vietu NBA draftā nokļūšanu Čikāgas "Bulls". Savukārt cits pieredzējis NBA apskatnieks Bens Golivers "cbssports.com" publicētajā variantā Bertānam atvēl pat 21.vietu un nokļūšanu Portlendas "Trail Blazers" rindās. Pēc Golivera domām, Bertāns ir ļoti labi piemērots "Trail Blazers" komandai ilgākā periodā, jo vienībās ir uzsākusi sastāva atjaunināšanu.

Pēc dažādām NBA prognožu versijām, Bertānam tiek prognozēta arī nokļūšana Ņūdžersijas "Nets" vai Hjūstonas "Rockets" rindās, bet lielākajā daļā prognožu Bertānam tiek atvēlēta vieta NBA drafta pirmajā kārtā un izvēļu trešajā desmitā.

Jau ziņots, ka Ļubļanas "Union Olimpija" rindās spēlējošais Bertāns šogasd ir nolēmis pieteikties NBA draftam, kurā pēdējos gados neviens no latviešu basketbolistiem nav iekļuvis. Pēdējo reizi NBA draftā kādu no Latvijas basketbolistiem izvēlējās 2004.gadā, Goldensteitas "Warriors" ar kopējo 11.numuru izvēlējās Andri Biedriņu.

2011.gada NBA drafts notiks 23.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!