Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda savā laukumā ar 96:117 (31:25, 24:38, 17:29, 24:25) atzina Filadelfijas "76ers" vienības pārākumu.

Bertāns spēlēja 21 minūti un 34 sekundes, realizējot četrus no deviņiem tālmetieniem un abus izpildītos soda metienus. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, aizmeta garām mērķim vienu pustālo metienu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja trīs personīgās piezīmes, maču noslēdzot ar +/- rādītāju -3.

Pēc līdzīgā cīņā aizvadītā pirmā puslaika "76ers" "ieskrējās" trešajā ceturtdaļā, kad Filadelfijas basketbolistu pārsvars pārsniedza 20 punktu atzīmi. "Wizards" atspēlēties nespēja un piedzīvoja astoto zaudējumu pēdējās 11 spēlēs.

Rezultatīvākais "Wizards" rindās ar 17 punktiem bija Spensers Dinvidijs, bet 15 punktus guva Montrecls Harels. "76ers" sastāvā ar 36 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Džoels Embīds, bet 23 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Tobiasam Harisam.

"Wizards" ar 17 uzvarām 33 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kur "76ers" ar tādu pašu bilanci ir pozīciju augstāk.

Vašingtonas basketbolisti nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad viesos tiksies ar Maiami "Heat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!