Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros neguva punktus viņa pārstāvētās Sanantonio "Spurs" komandas uzvarā.

"Spurs" savā laukumā ar 110:106 (29:36, 25:24, 33:28, 23:18) apspēlēja Losandželosas "Lakers" vienību.

Bertāns spēli sāka pamatsastāvā, spēlējot 13 minūtēs, kuru laikā viņš punktus neguva, nerealizējot abus tālmetienus. Latvietis sakrāja vienu atlēkušo bumbu un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pārtvēra vienu bumbu aizsardzībā.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Demars Derozans, kuram pietrūka divu rezultatīvu piespēļu līdz "triple-double. Savukārt vēl "double-double" Sanantonio komandas rindās nopelnīja Rūdijs Gejs ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kā arī Pau Gazols ar 11 punktiem un 12 bumbām zem groziem.

Savukārt "Lakers" rindās Lebrons Džeimss guva 35 punktus un sakrāja 11 bumbas zem groziem, bet Kails Kuzma izcēlās ar 15 punktiem.

"Lakers" bija vadībā lielāko spēles daļu, tomēr "Spurs" aizvadīja veiksmīgu otro puslaiku. Vēl pēc trešās ceturtdaļas viesi bija vadībā, tomēr veiksmīgs noslēdzošais mača nogrieznis ļāva "Spurs" svinēt panākumu mačā.

"Spurs" ar trīs uzvarām piecās spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, kamēr "Lakers" ar diviem panākumiem sešos mačos ir 11.pozīcijā šajā pašā konferencē.

Nākamo spēli Sanantonio klubs aizvadīs otrdien, kad uzņems Dalasas "Mavericks".

Iepriekšējā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Savās pirmajās divās sezonās Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 144 spēles, kurās vidēji iemeta 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!