Foto: F64

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komandā "Ventspils" konstatēti vēl divi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kas piespiež klubam atrasties pašizolācijā līdz 18. janvārim, ziņots vienības mājaslapā.

Tādējādi uz vēlāku laiku pārcelta spēle ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību, kas iepriekš bija paredzēta 15. janvārī.

Covid-19 drošības pasākumu dēļ jau nenorisinājās 10. janvārī paredzētais mačs starp "Ventspils" un "Liepāja" klubiem. Pirms tās vienam no ventspilnieku spēlētājiem analīzēs tika atklāta inficēšanās ar Covid-19.

"Diemžēl, veicot atkārtotu testēšanu komandas spēlētāju un treneru vidū, tika konstatēti vēl divi inficēšanās gadījumi ar Covid-19," klāsta "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. "Tas nozīmē, ka klubs nevar atsākt treniņus ierastajā režīmā, un, ievērojot SPKC norādījumus, ir spiests atrasties izolācijā līdz 18.janvārim."

"Šajā dienā veiksim nu jau trešos testu samērā īsā laikā, un tikai "kovidbrīvās" personas piedalīsies 22. janvāra spēlē pret "Ogri". Bija cerība, ka varēsim piedalīties spēlē pret "Valmieru", tomēr vīruss ir viltīgāks par mūsu cerībām. Esam pateicīgi visām iesaistītajām personām, LBS un basketbola klubiem par izpratni, kā arī mediķiem par iejūtīgu attieksmi un operativitāti," izsakās Pleinics.

Šobrīd komandā pozitīvus Covid-19 testus ir saņēmuši trīs komandas spēlētāji. Basketbola klubs "Ventspils" paziņojumā sportistiem vēl ātru atlabšanu, kā arī aicina komandas līdzjutējus būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

"Ventspils" ar desmit uzvarām 12 spēlēs ieņem otro vietu Latvijas komandu turnīrā. LIBL sezona turpina norisināties, abu valstu komandām spēles aizvadot vien savas valsts robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!