Foto: F64

Latvijas čempionvienība BK "Ventspils" turpina komplektāciju nākamajai sezonai un noslēdzis līgumu uz trim sezonām ar bijušo "Liepāja"/"Triobet" komandas spēlētāju Arti Ati, informē ventspilnieku komanda.

24 gadus vecais latviešu aizsargs Latvijas Basketbola līgā pagājušajā sezonā aizvadīja 41 spēli, kur vidēji guva 14 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un atdeva 2 rezultatīvās piespēles. Savukārt Baltijas Basketbola līgā aizvadīja 14 spēles, kur vidēji spēlē guva 11 punktus, izcīnīja 4 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 2 rezultatīvas piespēles. Artis Ate ir rucavietis, bet savas basketbolista gaitas uzsāka Liepājas bērnu un jaunatnes sporta skolā un līdz šim brīdim prasmes slīpējis tieši Liepājas basketbola komandās.

BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: "Esam ieguvuši labu spēlētāju ar lielu potenciālu spēlei vairākās pozīcijās. Tas noteikti padarīs mūsu komandu mazliet elastīgāku spēlētāju rotācijas ziņā, kā arī noteikti būsim stiprāki aizsardzībā. Artis ir basketbolists ar augstu darba ētiku, tāpēc priecājamies par viņa pievienošanos mūsu klubam ilgtermiņā".

BK "Ventspils" aizsargs Artis Ate: " Protams, ka ļoti priecājos par pievienošanos Latvijas čempioniem, tas priekš manis ir nākamais solis augšup basketbolista karjerā. Šobrīd jau cītīgi trenējos un gatavojos nākamai sezonai, jo nevienam nav noslēpums, ka treniņi pie manas jaunās komandas galvenā trenera Roberta Štelmahera ir ļoti smagi, tāpēc vēlos būt maksimāli gatavs. Esmu izrunājis ar kluba vadību par to, ko viņi vēlas no manis sagaidīt basketbola laukumā un pie kā man vēl jāpiestrādā. Galvenais uzsvars tiek likts uz aizsardzību. Jūlijā došos uz savu jauno mājvietu un uzsākšu treniņus kopā ar savu jauno komandu".

Šobrīd BK "Ventspils" rīcībā ir 12 spēlētāji - Jānis Timma, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Artis Ate, Dāvis Čoders, kā arī viesspēlētājs Trojs Bārniss. Komandu arī nākamajā sezonā vadīs Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!