Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Basketbola kluba „Ventspils” treneris Aļģirda Brazis pēc spēles FIBA Izaicinājuma kausā, kurā viņa vadītā komanda zaudēja Frankfurtes „Deutsche Bank Skyliner”, atzinīgi izteicās par latviešu basketbolistu un lietuvieša Sauļusa Kuzminska sniegumu, toties kritizēja amerikāņu leģionārus.

Foto galerija

„Pēc šādas spēles sajūtas ir divējādas. Protams, nepatīkami zaudēt, tomēr prieks par to, ka puiši parādīja raksturu un turpināja cīnīties līdz galam. Sevišķi uzslavas pelnījuši Latvijas spēlētāji, un labus vārdus varētu teikt arī Kuzminskam,” intervijā kluba mājas lapā izteicies treneris. „Mums nav jārunā par leģionāriem, bet ar viņiem. Piemēram, Meisons jau divas dienas trenējās ar komandu, tāpēc cerēju, ka viņš šovakar būs palīgs. [Komandas kapteinis] Akselis [Vairogs] spēlēja ar pietūkušu kāju un spītējot sāpēm, un ir lieliski, ka kapteinis rāda šādu piemēru citiem, turklāt arī kopumā nospēlējot labi. Komandai vajadzīgi spēlētāji ar šādu raksturu."

Runājot par spēles gaitu, treneris izteica pārliecību, ka BK „Ventspils” bija izredzes uzvarēt Vācijas komandu. „Neskatoties uz to, ka spēles laikā krietni zaudējām, galu galā pat varējām izraut pagarinājumu vai pat uzvaru. Diemžēl pāris muļķīgas kļūdas un steiga pārvilka šim cerībām svītru. "Skyliners" ir visai pieredzējusi un labi nokomplektēta komandas, tomēr tā nav tik laba, lai mēs nevarētu to uzvarēt. Tam bija nepieciešams, lai labi nospēlētu visi basketbolisti, kas nāk laukumā, taču šovakar tā nenotika. Var teikt, ka šoreiz spēli salauza maiņas," skaidroja Brazis.

Viesu treneris Gordons Herberts pēc mača izskatījās noguris, bet apmierināts: "Pēc zaudējuma savās mājās Izraēlas klubam Ventspilī mums bija nepieciešams pozitīvs iznākums, ko arī izdevās sasniegt, un tas ir galvenais. Spēli sākām ļoti slikti, bet otrajā un trešajā ceturtdaļā jau rādījām labu basketbolu. Jāuzslavē Ventspils komanda, kas cīnījās līdz galam un prata pietuvoties, taču esmu gandarīts, ka spējām nosargāt uzvaru."

Treneris arī atklāja, ka viņa vadītajai komandai palīdzēt nevarēja divi nozīmīgi spēlētāji, toties labi nospēlējis 19 gadus vecais Karls Linboms. "Mūsu uzdevums ir kvalificēties nākošajam posmam, taču šajā grupā visa cīņa vēl priekšā, jo tālāk var tikt jebkura no komandām," sprieda Herberts.

Jau ziņojām, ka BK „Ventspils” dramatiskā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās "Deutsche Bank Skyliner" - 62:64.

FIBA Eiropas Izaicinājuma kausu "Ventspils" basketbolisti pirms nedēļas sāka ar uzvaru Ukrainā, ar 82:71 pieveicot Južnijas "Himik", savukārt "Deutsche Bank Skyliners" pirmajā spēlē ar 78:83 zaudēja Haifas "Maccabi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!