Foto: F64
Deviņus punktus ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā spēlē ceturtdien guva latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms, palīdzot Spānijas vienībai Bilbao "Gescrap Bizkaia" svarīgā cīņā ar rezultātu 80:70 (25:14, 19:19, 23:17, 13:20) izbraukumā pieveikt Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Blūms šoreiz laukumā pavadīja 25 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem izpildītajiem tālmetieniem. Vēl latvieša kontā bija divas pārtvertas piespēles un trīs noteikumu pārkāpumi, kas deva astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

"Gescrap Bizkaia" rindās rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Dors Fišers, bet "Fenerbahce Ulker" rindās ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Emirs Preldzičs.

Citā A apakšgrupas priekšpēdējās, devītās, kārtas mačā trešdien Spānijas komanda Vitorijas "Caja Laboral" ar 90:55 sagrāva Francijas vienību Nansī "Sluc", bet ceturtdien Itālijas vienība Kantu "Bennet" uzņem Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

Pašlaik "Gescrap Bizkaia" ar četriem panākumiem deviņās spēlēs ieņem piekto vietu grupas kopvērtējumā, bet tā vēl saglabā cerības apsteigt gan "Olympiacos", gan "Caja Laboral" ar kuru pēc nedēļas spēkosies pēdējā kārtā.

Kā ziņots, vietu ULEB Eirolīgas otrajā posmā trešdien garantēja latvieša Kristapa Valtera pārstāvētā Spānijas komanda Malagas "Unicaja", bet cerības uz nākamo kārtu zaudējusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Slovēnijas komanda Ļubļanas "Union Olimpija".

ULEB Eirolīgas otrajā posmā - "TOP 16" turnīrā - iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Savukārt pēc otrā posma izspēles, kas notiks divos apļos, katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz trim uzvarām.

Spēcīgākās četras komandas sacentīsies "Final Four" turnīrā, kas notiks maijā Stambulā.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīram neveiksmīgi kvalificēties centās Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā zaudēja Vācijas klubam Berlīnes "Alba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!