Foto: F64

Latvijas basketbola izlasei Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā noslēdzošās divas spēles būs ļoti svarīgas, un spēlētāji tieši šādu dēļ ir basketbolā un trenējas katru dienu, sacīja komandas kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas izlase piektdien Pasaules kausa kvalifikācijas noslēgumā piektdien Rīgā tiksies ar Spāniju, bet trīs dienas vēlāk Podgoricā spēkosies ar Melnkalni. Šajos mačos arī izšķirsies, vai Latvijas izlase kvalificēsies finālturnīram.

"Mēs paši saprotam, ka mums priekšā ir svarīgākās spēles. Daudz kas būs atkarīgs ne tikai no taktiskajām niansēm, bet arī no emocijām un pašatdeves. Gan man, gan citiem šīs spēles varētu būt svarīgākās karjerā. Spēles likme ir ļoti augsta, papildus motivācija nav vajadzīga," otrdien preses konferencē teica Blūms. "Jāparāda raksturs un cīņas spars. Tieši šādu spēļu dēļ mēs esam basketbolā un katru dienu trenējamies. Galvenais ir nospēlēt ar pilnu atdevi, jo tad nebūs pārmetumu ne sev, ne citiem."

Sagaidāms, ka Podgoricā Latvijas izlasei būs jāspēlē ļoti nokaitētā atmosfērā, tomēr Blūms norādīja, ka tas viņu pārāk nesatrauc.

"Man pieredze ir liela – tādas spēles iedod papildus motivāciju. Tas uzvelk un liek vairāk koncentrēties," norādīja Blūms.

Latvijas izlase Pasaules kausa izcīņai Ķīnā kvalificēsies, ja uzvarēs Spāniju un Melnkalni, finišējot ar 8 uzvarām. Tādā gadījumā tuvākajiem sekotājiem nevar būt vairāk par 7 panākumiem. Latvijas vienība var finišēt pat 2. vietā, ja pārspēs Spāniju vismaz ar četru punktu pārsvaru un spāņi pēdējā mačā zaudēs Turcijai. Ja Latvija 22. februārī zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē ar vismaz ar 10 punktu pārsvaru, tad arī izdosies kvalificēties Pasaules kausam. Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs gan ar Melnkalnes, gan Ukrainas izlasi. Vēl viena iespēja kvalificēties finālturnīram ir tad, ja 22. februārī Latvija zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē ar mazāk nekā desmit punktu deficītu, taču tad Melnkalnei izbraukumā 22. februārī ir jāzaudē Ukrainai. Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs ar Ukrainas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!