Фото: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla otrajā spēlē Bostonas "Celtics" ar rezultātu 126:110 pārspēja Indiānas "Pacers" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot jau 2-0.

Bostonai traumas dēļ joprojām nevar palīdzēt latviešu basketbolists

, kurš nav spēlējis kopš NBA izslēgšanas spēļu pirmās kārtas.

Spēle iesākās ļoti līdzīgi, mačam noritot punkts-punktā. Indiānas komanda dueļa sākumā labāk realizēja tālmetienus, un tai palīdzēja arī ļoti efektīva rezervistu iesaistīšanās spēlē. Īpaši labi pirmajās 12 minūtēs "Pacers" rindās darbojās Tīdžejs Makkonels.

Otrā ceturtdaļa jau iesākās ar "Celtics" izrāvienu – Bostonas komanda realizēja vairākus trīspunktu metienus, un izvirzījās vadībā ar 16 punktu pārsvaru. Izcilu pirmo puslaiku "ķeltu" rindās aizvadīja Džeilens Brauns, kurš izcēlās ar 24 punktiem.

Spēles pirmās daļas noslēgumā Paskāls Siakams palīdzēja Indiānai samazināt deficītu līdz mazāk nekā desmit punktu starpībai.

Siakams uzņemto kursu turpināja arī trešās ceturtdaļas sākumā – "Pacers" spēlētājs uzbrukumā bija teju vai neapturams, realizējot vairākus metienus pēc kārtas, tostarp trāpot arī divus tālmetienus. Viņa izcilais veikums palīdzēja Indiānai samazināt deficītu līdz minimumam.

Tam sekoja "Celtics" izrāviens – Bostona guva vairākus bezatbildes punktus un trešās ceturtdaļas izskaņā jau atjaunoja 15 punktu pārsvaru. Šī ofensīva bija viens no atslēgas notikumiem visā spēlē, jo pēc tās "Pacers" vairs nespēja atgriezt intrigu par mača uzvarētāju.

Arī noslēdzošo ceturtdaļu "Celtics" iesāka ļoti pārliecinoši, un veiksmīgo spēli turpināja Brauns, kā arī otrs komandas līderis Džeisons Teitums, kurš mača otrajā puslaikā bija daudz efektīvāks un realizēja vairākus ļoti svarīgus metienus. Lielisks bija arī Dereks Vaits, kuram šajā mačā 23 punkti.

"Celtics" noslēgumā tika pie visai pārliecinoša panākuma un uz nākamo sērijas maču, kas notiks Indiānā, brauc ar 2-0 pārsvaru sērijā.

Brauns "Celtics" rindās atzīmējās ar 40 punktiem, savukārt "Pacers" komandā rezultatīvākais bija Siakams, kuram 28.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !