Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis laukumā varētu atgriezties pusfināla sērijas ceturtajā spēlē pirmdien, otrdien paziņoja ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, ESPN apskatnieks vēsta, ka "Celtics" centra spēlētājs Porziņģis varētu atsākt spēlēt pirmdien.

Tiek ziņots, ka Porziņģis atveseļojas pēc labās kājas ikru muskuļa sastiepuma, palielinot pārvietošanās ātrumu laukumā un uzlabojot savu fizisko sagatavotību.

Viņa debija Austrumu konferences finālā varētu notikt pirmdienas spēlē Indianapolisā, kad notiks sērijas ceturtā spēle, liecina informācijas avoti.

Porziņģis, savainojumu gūstot izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas ceturtajā spēlē ar Maiami "Heat" 30.aprīlī, ir izlaidis septiņas spēles.

Jau ziņots, ka otrdien "Celtics" savā laukumā pagarinājumā ar 133:128 (34:31, 30:33, 30:29, 23:24, 16:11) uzvarēja Indiānas "Pacers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0 vadību.

Vodžnarovskis ziņo, ka "Celtics" nesteidzinās Porziņģi atgriezties laukumā un vēlas arī turpmāk ievērot piesardzību viņa atveseļošanās plānā, taču norāda, ka latvietis ar arvien tuvāk spēlēšanai.

Porziņģa atgriešanās laukumā tiek uzskatīta par svarīgāko nosacījumu, lai "Celtics" varētu izcīnīt čempiona titulu.

Pamatturnīrā Porziņģis šosezon aizvadīja 57 spēles, vidēji mačā izceļoties ar 20,1 gūto punktu, 7,6 izcīnītām bumbām zem groziem, 2,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 bloķētiem metieniem.

"Celtics" ar bilanci 64-18 bija labākā komanda pamatturnīrā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica Maiami "Heat", bet otrajā ar 4-1 - Klīvlendas "Cavaliers" komandu.

Latvietis nepilnos četros "play off" mačos vidēji spēlē ir guvis 12,3 punktus, izcīnījis 5,0 bumbas zem groziem, sakrājis 1,8 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 pretinieku metienus.

"Pacers" ar 47 uzvarām ieņēma sesto vietu Austrumu konferencē. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā "Pacers" sērijā ar 4-2 pieveica Milvoki "Bucks", bet otrajā ar 4-3 - Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!