Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis izlaidīs pirmo Austrumu konferences finālcīņu, pirmdien savā kontā tīmekļa vietnē "X.com" paziņoja klubs.

Jau ziņots, ka piektdien ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēstīja, ka Porziņģim visdrīzāk nāksies izlaist pirmās divas sērijas spēles.

"Porziņģis labās kājas ikru muskuļa traumas dēļ otrdienas spēlē ar Indiānas "Pacers" nepiedalīsies," vēsta klubs.

"Nezinu, kad Porziņģis atgriezīsies laukumā, taču zinu, ka viņš smagi strādā, lai atgrieztos laukumā tik ātri, cik iespējams," pirmsspēles preses konferencē teica "Celtics"' galvenais treneris Džo Mazulla.

Treneris apstiprināja, ka pirmdien kopā ar citiem spēlētājiem Porziņģis laukumā vēl netrenējās.

Porziņģis savainojumā iedzīvojās "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat".

Porziņģa atgriešanās laukumā tiek uzskatīta par svarīgāko nosacījumu, lai "Celtics" varētu izcīnīt čempiona titulu.

Pamatturnīrā Porziņģis šosezon aizvadīja 57 spēles, vidēji mačā izceļoties ar 20,1 gūto punktu, 7,6 izcīnītām bumbām zem groziem, 2,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 bloķētiem metieniem.

"Celtics" ar bilanci 64-18 bija labākā komanda pamatturnīrā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica Maiami "Heat", bet otrajā ar 4-1 - Klīvlendas "Cavaliers" komandu.

Latvietis nepilnos četros "play off" mačos vidēji spēlē ir guvis 12,3 punktus, izcīnījis 5,0 bumbas zem groziem, sakrājis 1,8 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 pretinieku metienus.

"Pacers" ar 47 uzvarām ieņēma sesto vietu Austrumu konferencē. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā "Pacers" sērijā ar 4-2 pieveica Milvoki "Bucks", bet otrajā ar 4-3 - Ņujorkas "Knicks".

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!