Foto: FIBA

Latvijas basketbola treneris Sandis Buškevics turpinās trenera asistenta darbu Lietuvas basketbola kluba Klaipēdas "Neptunas" treneru kolektīvā, vēsta tīmekļa vietne "basketnews.lt".

"Neptunas" sporta direktors Daiņus Vaitelis vietnes slejās apliecina, ka ar treneri Tomu Gaidamaviču, kurš no 2017. gada bija trenera asistents un trenēja kluba dublierus, parakstīts līgums līdz 2023. gadam, bet viņa palīgu vidū būs arī Buškevics.

"Līgums ir ilgtermiņa, jo mēs patiešām ticam Gaidamavičam. Tik daudzus gadus viņš ar panākumiem ir strādājis "Neptunas" dublieros, un rezultāti bija ļoti labi," sarunā ar interneta portālu saka Vaitelis. "Līdz šai dienai es neesmu redzējis, ka kāds treneris labāk strādātu ar jaunatni. Turklāt no "Neptunas" dublieriem uz galveno komandu pāriet arī fiziskās sagatavotības treneris Laurīns Gendvils, bet par asistentu turpinās strādāt Sandis Buškevics. Tiešām ļoti laba komanda. Tas būs labs darbs."

Klaipēdas komanda nākamsezon startēs arī FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā.

Buškevicam, kuram ir 43 gadi, šī būs otrā sezona Klaipēdas klubā. Pirms tam viņš strādāja citā Lietuvas komandā Panevēžas "Lietkabelis", kur palīdzēja komandai sasniegt valsts līgas pusfinālu, bet cīņā par bronzu nācās piekāpties tieši "Neptunas".

Buškevičs iepriekš bijis arī pazīstamā kluba Viļņas "Lietuvos rytas" galvenā trenera palīgs, kā arī darbojās šīs valsts vienībā "Perlas". Savukārt 2012. gada nogalē viņš kļuva par Igaunijas kluba Valgas "Maks&Moorits" galveno treneri, tomēr 2014. gada martā šo amatu zaudēja. Vēl viņš galvenā trenera amatā neilgu laiku darbojās "Jēkabpils" klubā.

Spēlētāja karjerā Buškevics, kurš savulaik arī bija Latvijas izlases basketbolists, pārstāvēja Latvijas klubus "Ventspils", "ASK Rīga" un "Liepājas lauvas", kā arī spēlēja dažādās Turcijas, Krievijas, Lietuvas, Itālijas, Irānas un Polijas komandās. Bijušais saspēles vadītājs piecas reizes kļuva par Latvijas čempionu, bet nacionālajā izlasē viņš debitēja 1998. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!