Foto: DELFI.ee

Latvijas čempionu basketbolā “VEF Rīga” galvenais treneris Ramūns Butauts pēc zaudējumā ULEB Eiropas kausa izcīņas pirmā posma pēdējā spēlē Maskavas apgabala “Himki” bija priecīgs, ka viņa vadītā komanda, nespēlējot spēcīgākajā sastāvā, aizvadīja līdzīgu cīņu ar tik spēcīgu pretinieku.

Atgādinām, ka “VEF Rīga”, spēlējot Liepājā, ar rezultātu 68:79 piekāpās “Himki” basketbolistiem.

“Apsveicu pretinieku komandu, jo viņi šajā mačā bija spēcīgāki. Esmu ļoti apmierināts, ka spējām aizvadīt labu un līdzīgu spēli ar tik spēcīgiem pretiniekiem,” pēcspēles preses konferencē teica Butauts. “Šajā cīņā pāris mūsu svarīgiem spēlētājiem ļāvām atpūstiem pirms nākamā mača. Tas mums bija ļoti svarīgi, tāpēc šajā spēlē uz laukuma galvenokārt bija mūsu jaunie basketbolisti.”

Tikmēr “VEF Rīga” komandas spēlētājs Gatis Jahovičs uzsvēra, ka šī jaunajiem spēlētājiem bija laba pieredze.

“Kaut arī mums nepalīdzēja vairāki svarīgi spēlētāji, mēs spējām aizvadīt labu spēli. Protams, pāris situācijās mēs jutāmies nepārliecināti, jo laukumā bija daudz jauno basketbolistu, bet viņiem tā bija iespēja iekrāt pieredzi,” teica Jahovičs.

Savukārt bijušais “VEF Rīga” treneris un tagadējais “Himki” vadītājs Rims Kurtinaitis paslavēja Rīgas komandas spēlētāju atdevi aizvadītajā spēle.

“Vēlos pateikties “VEF Rīga” komandai par labu spēli, kaut arī viņiem nepalīdzēja vairāki līderi. Viņu jaunie spēlētāji cīnījās ar labu atdevi un ļoti centās,” teica Kurtinaitis. “Mūsu mērķis šajā mačā bija negūt traumas. Spēles kvalitāte nebija no labākajām, bet tik un tā mēs spējām uzvarēt.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!