Foto: FIBA

Latvijas basketbolisti Klāvs Čavars un Toms Leimanis otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīra spēlē kopā guva trīs punktus, viņu pārstāvētajai Minskas "Cmoki" vienībai piedzīvojot zaudējumu.

Edmunda Valeiko trenētā "Cmoki" komanda mājās C grupas ceturtās kārtas spēlē ar rezultātu 71:75 (12:17, 22:14, 17:22, 20:22) piekāpās Holonas "Hapoel".

Toms Leimanis laukumā pavadīja 19 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un piecreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņš vienīgo punktu guva no soda līnijas, realizējot vienu no diviem "sodiņiem", bet trīs divpunktu un viens trīspunktu metiens lidojas garām grozam.

Ventspilnieki reizi pārtvēra bumbu un bloķēja metienu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, pieļāva divas kļūdas un spēli noslēdza ar pieciem efektivitātes punktiem.

Savukārt Klāvs Čavars iekrāja divus punktus, kas gūti ar vienu no diviem divpunktu metieniem. Viņš arī nopelnīja divas personīgās piezīmes un vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Rezultatīvākais "Cmoki" komandā ar 15 punktiem bija Andrejs Rahoženka, bet Izraēlas vienībā 22 punkti Krisam Džonsonam.

Grupas līdere ar trim uzvarām četrās spēlēs ir Atēnu AEK, tālāk ar diviem panākumiem seko "Cmoki" un "Hapoel", bet vienu panākumu guvusi arī "Cholet" no Francijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!