Foto: Yokohama Excellence

Latvijas izlases basketbolists Klāvs Čavars palicis bez kluba, jo Japānas pēc spēka trešās līgas klubs Jokohamas "Excellence" pēc neveiksmīgās sezonas izlēmis nepagarināt līgumu ar latviešu centru.

Čavars vēl pirms Latvijas izlases sekmīgā Pasaules kausa noslēdza līgumu ar Japānas trešās līgas klubu uz vienu sezonu. Klubam bija mērķis pakāpties uz pēc spēka otro līgu, bet tas nesanāca.

"Nav noslēpums, ka mēs nesasniedzām savu mērķi iekļūt B2 līgā. Pirmkārt, vēlos pateikt lielu paldies līdzjutējiem, kuri, lai arī kā mēs spēlējām, tomēr atrada veidu, kā mūs atbalstīt laukuma malā. Otrkārt, liels paldies jāsaka Jokohamas "Excellence" organizācijai. Bija prieks strādāt ar visiem, un es jutos šeit gaidīts. Treškārt, liels paldies maniem komandas biedriem. Mēs piedzīvojām gan labus, gan sliktus laikus, un mēs centāmies palīdzēt viens otram kļūt par labākiem spēlētājiem," kluba mājaslapā citēt Čavars.

Kā portālam "sportacentrs.com" skaidrojis pats basketbolists, Japānas basketbola sistēmā jaunu līgumu noslēgšana ir ar savām niansēm. Sezonas gaitā komandas nedrīkst veikt pārrunas ar basketbolistiem par līguma pagarināšanu, un to var sākt tikai konkrētā datumā. Pēc sezonas, ja komanda nepiedāvā spēlētājam jaunu līgumu, basketbolists oficiāli jāievieto brīvo aģentu sarakstā, kas tagad paveikts.

Čavars šajā sezonā nospēlēja 50 mačus, vidēji katrā gūstot 12,8 punktus un izcīnot 9,5 atlēkušās bumbas. Jokohamas komanda pēc regulārās sezonas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet aizcīnīties tālāk nespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!