Foto: AP/Scanpix

Krievijas spēcīgākais klubs Maskavas CSKA tikai pagarinājumā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē spēja pieveikt Klaipēdas "Neptunas" komandu no Lietuvas.

CSKA savā laukumā bija pārāka ar 90:77 (14:22, 23:15, 18:16, 17:20, 18:5).

Visu maču starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgā cīņā, bet gandrīz trīs minūtes līdz pamatlaika izskaņai "Neptunas" atradās vadībā ar četru punktu pārsvaru (71:67). Tomēr CSKA spēja atspēlēties un pēc Sonija Vīmsa precīzā divpunktu metiena panāca neizšķirtu 72:72 četras sekundes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām. Līdz ar to cīņa bija jāturpina papildlaikā.

Tajā krietni labāk veicās CSKA, kas "salauza" Lietuvas klubu, iemetot tā grozā 18 punktus, kamēr savā ļāva raidīt vien piecus.
Maskavas kluba rindās rezultatīvākais bija centra uzbrucējs Aleksandrs Kauns, kurš iemeta 20 punktus, turklāt izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus. Tikmēr pa 13 punktiem iemeta Vīmss un serbs Milošs Teodosičs.

Savukārt "Neptunas" sastāvā ar 19 punktiem izcēlās Valds Vasīlis.
Abas vienības cīnās B apakšgrupā, un CSKA komandai šī bija septītā uzvara astoņās spēlēs, savukārt "Neptunas" cieta sesto zaudējumu.

VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm.

Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!