Foto: AFP/Scanpix

Maskavas CSKA un Stambulas "Fenerbahce" basketbolisti ceturtdien guva uzvaras arī ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sēriju otrajās cīņās.

Krievijas čempioni CSKA mājās ar 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16) sīvā cīņā pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas, sērijā līdz trim uzvarām panākot vadību ar 2-0.

Vadību CSKA ar 77:75 deva Miloša Teodosiča priekšpēdējās minūtes izskaņā realizēts tālmetiens un mājiniekiem izdevās noturēt grūtu uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem bija Kails Hainss, bet pa 13 punktiem sameta Nando de Kolo un Korijs Higinss.

Savukārt Belgradas vienībai ar 15 punktiem palīdzēja Stefans Jovičs.

Tikmēr turku "Fenerbahce" savā laukumā ar 100:78 (27:14, 27:15, 22:19, 24:30) sagrāva pērnā gada Eirolīgas čempionus Madrides "Real" no Spānijas un arī sērijā ieguva vadību ar 2-0.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem atzīmējās Ekpe Udohs, bet attiecīgi 17 un 16 punktus sameta Nikola Kaliničs un Bojans Bogdanovičs.

Savukārt "Real" no zaudējuma neglāba Serhio Rodrigesa 15 gūtie punkti.

Šajos abos dueļos trešās un nepieciešamības gadījumā arī ceturtās spēles nākamajā nedēļā notiks "Crvena Zvezda Telekom" un "Real" mājvietās.

Jau ziņots, ka latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa" ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēle trešdien ar 84:68 savā laukumā uzveica Grieķijas klubu Atēnu "Panathinaikos". Sērijas otrā spēle piektdien vēlreiz tiks aizvadīta Vitorijā.

Vēl vienu sēriju trešdien ar uzvaru iesāka Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas, kas sīvā cīņā ar 66:61 savās mājās pārspēja Barselonas "Lassa" basketbolistus.

Turnīra otrajā posmā 16 komandas bija sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. "Top 16" kārtā spēlēja arī Jānis Strēlnieks ar Vācijas komandu Bambergas "Brose Baskets" un Kaspars Vecvagars ar Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris", taču latviešu basketbolistu pārstāvētās vienības ceturtdaļfinālam nekvalificējās, jo savā grupā palika sestajā un astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!