Foto: Scanpix
Nacionālā Basketbola asociācija (NBA) izziņojusi 12 finālistus uzņemšanai basketbola Slavas zālē, un viņu vidū ir arī skandalozā NBA zvaigzne Deniss Rodmens.

Līdz ar pieckārtējo NBA čempionu Rodmenu uz iekļūānu Slavas zālē šogad pretendē arī tādas slavenības kā Džamals Vilkss, kurš pēc izcilas UCLA karjeras turpināja to pašu NBA, izcīnot četrus NBA čempiona titulus ar Goldensteitas "Warriors" un Losandželosas "Lakers", un bijušais NBA treneris Diks Mota.

Ziņu par iekļūšanu Slavas zāles finālistu vidū Rodmenam paziņojis viņa aģents. "Viņš bija patiešām ļoti iepriecināts, īpaši bērnu dēļ, jo viņi ir tajā vecumā, kad sāk apzināties, kas ir viņu tētis," saka Darens Prinss.

Pārējie finālisti ir NBA zvaigznes Morīss Čīkss, Kriss Malins un Ralfs Sampsons, pieckārtēja olimpiskā medaļniece Terēza Edvardsa, treneri Tara Vandervēra, Hērbs Magījs, tiesnesis Henks Nikolss un pašreizējais Goldensteitas "Warriors" viceprezidents Els Atless.

Lai nokļūtu Slavas zālē, pretendentam ir jāsaņem vismaz 18 balsis no 24 locekļu komisijas. Ievēlēto vārdus izziņos 3. aprīlī "Final Four" turnīrā Hjūstonā, bet svinīgā uzņemšanas ceremonija notiks augustā Springfīldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!