Foto: AFP/Scanpix

Denveras "Nuggets" uzbrucējs Vilsons Čendlers Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) lokauta laikā spēlēs Ķīnā, ziņo NBA.

Čendlers, kurš ir ierobežota brīvā aģenta statusā, parakstījis līgumu ar "Zhejiang Guangsha" klubu, ko trenē bijušais NBA treneris Džims Klemons, turklāt basketbolistam Ķīnā būs jāaizvada pilna sezona. Ja NBA lokauts beigsies, Čendleram tik un tā būs jāturpina spēlēt Ķīnā.

"Iespējams, es kaut ko zaudēšu, taču uzskatu, ka spēlēšana ārzemēs man dos lielu pieredzi," saka Čendlers. "Es nepiedalījos asociācijas un spēlētāju arodbiedrības sarunās un nevaru novērtēt radušos situāciju, tomēr nolēmu riskēt."

Atgādinām, ka augustā Ķīnas Basketbola federācija (ĶBF) nāca klajā ar ierobežojošu paziņojumu, ka līgumu ar šīs valsts klubiem varēs slēgt tikai tie NBA spēlētāji, kam nav spēkā esoša līguma ar kādu no NBA komandām, tas ir, brīvie aģenti.

Šādu lēmumu federācija pieņēma pēc tam, kad daudzi NBA spēlētāji, ieskaitot tādas zvaigznes kā Karmelo Entonijs, izrādīja interesi par spēlēšanu Ķīnā, taču tikai uz to laiku, kamēr NBA ilgst lokauts.

Vairāki NBA spēlētāji ir noslēguši līgumus ar Eiropas klubiem par spēlēšanu tajos lokauta laikā, pārsvarā ar Turcijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!