Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par savas spožās karjeras noslēgšanu svētdien paziņoja divkārtēja olimpiskā un trīskārtējā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione Kendisa Pārkere.

"Sacensību gars manī saka, ka vajag turpināt, taču ir pienācis laiks [noslēgt karjeru]," sociālajos tīklos svētdien paziņoja 38 gadus vecā basketboliste. "Mana sirds un ķermenis to jau zināja, tagad jādod laiks prātam ar to aprast."

Profesionālajā basketbolā Pārkere pavadīja 16 sezonas, no kurām pirmās 13 sezonas spēlēja Losandželosas "Sparks", kas viņu 2008.gadā ar kopējo pirmo numuru izvēlējās WNBA draftā.

Jau pirmajā sezonā WNBA uzbrucēja tika atzīta par līgas labāko debitanti un vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Pārkere savu otro MVP balvu nopelnīja 2013.gadā, bet 2016.gadā kopā ar "Sparks" izcīnīja savu pirmo WNBA titulu. Otro titulu viņa izcīnīja ar Čikāgas "Sky" 2021.gadā, bet trešo - ar Lasvegasas "Aces" pagājušajā sezonā.

Pārkere ir vienīgā spēlētāja līgas vēsturē, kura ir uzvarējusi WNBA čempionātā ar trim dažādām komandām.

Klubu karjerā uzbrucēja arī pārstāvējusi Krievijas klubu Jekaterinburgas UGMK, ķīniešu vienības Guandunas "Dolphins" un Siņdzjanas "Magic Deer", kā arī "Fenerbahce" no Turcijas.

2013.gadā Pārkere UGMK sastāvā kļuva Eirolīgas uzvarētāju un turnīra MVP.

Savukārt ar ASV izlasi basketboliste triumfēja 2008. un 2012.gada olimpiskajās spēlēs, kamēr 2016.gadā pārsteidzoši netika iekļauta sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!