Foto: FIBA
Eiropas čempionāta pusfinālu trešdien sasniedza Francijas basketbola izlase, kas ceturtdaļfinālā ar 93:85 (27:20, 11:11, 18:31, 21:15, 16:8) pagarinājumā uzvarēja Itāliju. Par vietu finālā francūži cīnīsies ar Slovēniju vai Poliju.

Francijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Tomā Ertels, bet Rūdijs Gobērs pievienoja 19 punktus un 14 atlēkušās bumbas. Vēl 17 punkti Evanam Furnjē.

Savukārt Itālijas izlasē pa 21 punktam Marko Spissu un Simonem Fontekjo, kuram pamatlaika beigās neizdevās komandai izraut uzvaru.

Visu pirmo puslaiku vadībā atradās Francijas valstsvienība, kuras pārsvars brīžam sasniedza arī desmit punktus. Itāļi lūzumu panāca trešajā ceturtdaļā, kurā apspēlēja pretiniekus ar 31:18. Ceturkšņa beigās un ceturtās desmitminūtes sākumā viņi veica 12:1 izrāvienu, iegūdami astoņu punktu vadību (64:56).

Pārsvaru spraigā divcīņā gan neizdevās nosargāt, kaut gan Itālijai bija iespējas gūt uzvaru. Fontekjo pēdējā minūtē neiemeta divus soda metienus, kas Francijai ļāva panākt 77:77. Pēdējā sekundē Fontekjo netrāpīja arī potenciālo uzvaras metienu, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā, kurā francūži nospēlēja pārliecinošāk.

Francija uzvarēja par spīti pieļautajām 18 kļūdām. Itālijai tikmēr bija desmit.

Viens no trim tiesnešiem šajā mačā bija latvietis Mārtiņš Kozlovskis. Arī soģi šajā mačā kārtējo reizi nonāca uzmanības centrā, piešķirot diskutablas tehniskās piezīmes.

Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!