Foto: FIBA
Sarežģītu uzvaru Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien Berlīnē izcīnīja Spānijas basketbola izlase, kas ar 100:90 (19:30, 24:22, 30:15, 27:23) uzvarēja Somijas valstsvienību, cīņas laikā atspēlējoties no 15 punktu deficīta.

Spānijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija kādreizējais Kristapa Porziņģa komandas biedrs Villijs Ernangomess, bet 15 punkti viņa brālim Huančo Ernangomesam. Savukārt Lorenso Brauns pievienoja desmit punktus un 11 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Somijas valstsvienībā 28 punktus sameta Lauri Markanens, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, kamēr 18 punkti Mikaelam Jantunenam.

Pusfinālā Spānija tiksies ar Vācijas un Grieķijas dueļa uzvarētāju. Šīs komandas savu maču aizvadīs šovakar.

Somijas basketbolisti otrdien aizvadīja ļoti labu pirmo puslaiku, vairākkārt iegūstot 15 punktu starpību. Spānijai nebija pretargumentu somu ātrajam un dinamiskajam basketbolam, to papildinot ar augstu precizitāti no tālmetienu līnijas (pirmajā puslaikā realizēti 54% trejaču).


Tomēr otrajā puslaikā laukumā jau devās pavisam cita Spānija, kas jau trešās ceturtdaļas vidū panāca neizšķirtu 57:57 un pēc tam pārņēma spēles kontroli savās rokās. Spāņi spēlēja pragmatiski, dažbrīd ātri, turklāt izšķirošos brīžos svarīgus tālmetienus iemeta pieredzējušais Rudijs Fernandess.

Spānijas basketbolisti Eiropas čempionāta pusfinālā spēlēs 11. reizi pēc kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!