Foto: FIBA

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) 2018. gadā uz diviem gadiem sodīja ASV basketbolistu Dīdžeju Kūperu par dopinga pārbaudes pārkāpumu, kas izrādījies bijis cita cilvēka urīna parauga nodošana, vēsta Slovēnijas medijs RTV.

Kūpers 2018. gadā centās pievienoties Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai kā naturalizēts pilsonis. Aizsargam tādēļ nācās iziet dopinga kontroli, kuras rezultātos tik atrasts “gHC” hormons, kas raksturīgs grūtniecēm. Kūpers testa iziešanai esot nodevis savas draudzenes urīna paraugu.

FIBA basketbolistu par šo pārkāpumu diskvalificēja uz diviem gadiem. 28 gadus vecais basketbolists karjeru varēs atsākt 2020. gada 20. jūnijā.

Aizsarfs karjeras gaitā pārstāvējis Saloniku PAOK, Krasnojarskas "Jeņisei", Atēnu "Panathinaikos", Volgogradas "Krasnij Oktjabr", Atēnu AEK, kā arī Francijas vienības "Monaco", "Elan Bearnais" un "BCM Gravelines".

Kūpers veiksmīgu karjeras nogriezni bija uzsācis tieši Francijā, kur 1,83 metrus garais basketbolists spēlējis kopš 2016. gada. Kūpers 2017. gadā tika atzīts par "LNB Pro A" jeb Francijas augstākās līgas vērtīgāko spēlētāju.

Tieši pirms 2018./2019. gada sezonas viņš pameta "Monaco" vienību, publiski to toreiz skaidrojot ar ģimenei saistītiem iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!