Svētdien Gulbenes sporta centrā tika aizvadīta "Ramirent" Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas Austrumu konferences līdervienību divcīņa, "Gulbenes Buki" vienībai piekāpjoties basketbola klubam "Jēkabpils".

Viesi svinēja uzvaru ar rezultātu 91:86 (25:15, 26:28, 23:19, 17:24), izcīnot jau devīto panākumu deviņu spēļu laikā.

Uzvarētāju labā 23 punkti Kārlim Večenam, ar 18 punktiem izcēlās Mārtiņš Vīņauds, bet Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidāts Kaspars Cipruss sakrāja 12 punktus un 18 atlēkušās bumbas.

Savukārt mājinieku rindās 30 punktus guva Sandis Bēts, kuram ar 19 punktiem izpalīdzēja Ingars Aizpurs.

"Ar to bija jārēķinās, ka būs spraiga spēle, ar daudziem asumiem," pēc spēles citēts basketbola kluba "Jēkabpils" pārstāvis Mārtiņš Vīņauds. "Lai gan Jurijs [Aleksejevs] un Mikus [Sokolovs] tika noraidīti ar piecām piezīmēm, tomēr mūsu psiholoģiskā noturība ļāva mums beigās to uzvaru izcīnīt. Savācāmies, mēģinājām ievērot disciplīnu, un beigās tas deva rezultātu."

Vīņauds, kurš kā vairāki šīs spēles dalībnieki aizvadījis vairākas sezonas augstākajā pašmāju basketbola līgā, pagājušo sezonā pārstāvēja tieši Gulbenes vienību.

"Man bija interesantas sajūtas te atgriezties, jo visa pagājusī sezona te ir aizvadīta, un te vienmēr bijuši forši fani... un arī pretinieki, bijušie komandas biedri. Viens otru zinām kā raibus suņus, tāpēc cīņa bija interesanta. Sagaidīju to, ko gribēju – riktīgi labu "kapiņu", spraigu spēli, lai būtu tiešām interesanti gan mums, gan skatītājiem," atzina Vīņauds.

"Jēkabpils" vienībai turnīra tabulā ar astoņām uzvarām desmit spēlēs seko RSU vienība, bet Gulbenes klubs deviņās spēlēs izcīnījis par vienu uzvaru mazāk. Savukārt Rietumu konferencē pa deviņām uzvarām desmit spēlēs ir "BA Turība" un "Jelgava"/LLU komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!