Foto: F64

Ar 12 punktiem Eiropas kausa turnīra spēlē ceturtdien izcēlās latviešu basketbolists Rolands Freimanis, tomēr viņa pārstāvētā Ukrainas komanda Južnijas "Himik", ko trenē latviešu speciālists Kārlis Muižnieks, cieta zaudējumu pagarinājumā.

Otrā posma ceturtās kārtas mačā "Himik" ar rezultātu 65:68 (15:18, 13:17, 16:10, 15:14, 6:9) savā laukumā piekāpās Vācijas vienībai Berlīnes "Alba".

Freimanis nospēlēja 30 minūtes un 55 sekundes, tomēr desmit no saviem punktiem guva jau pirmajā puslaikā, realizējot divus no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus raidījumus no soda metiena līnijas.

Tāpat latvietis izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas pretinieku piespēles un nopelnīja trīs piezīmes, kas deva 16 efektivitātes koeficienta punktus un vērtīgākā spēlētāja godu komandā.

Neviens cits "Himik" spēlētājs mačā nesasniedza desmit gūto punktu robežu, bet "Alba" komandā līderis ar 15 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Redžijs Redings.

Aizvadītajā mačā vēl priekšpēdējās minūtes ievadā "Himik" panāca 58:51 savā labā, tomēr pārsvaru nenoturēja un pēc tam piekāpās pieliktajās piecās minūtēs.

Kā ziņots, šim mačam bija plānots notikt jau trešdien, tomēr slikto laika apstākļu dēļ viesi nepaguva laikā uz to laicīgi ierasties.

N apakšgrupas kopvērtējumā "Alba" ar četriem panākumiem četrās spēlēs nostiprinājās līderpozīcijā, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs, bet "Himik" ar divām uzvarām saglabāja otro vietu un arī patur labas izredzes sasniegt astotdaļfinālu.

Šīs sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startēja 48 vienības. Pirmajā posmā komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificējās otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienojās tās astoņas komandas, kas nespēja kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Latvijas komanda "VEF Rīga" šoreiz nespēja pārvarēt sacensību pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!