Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis trešdien guva 17 punktus, kas gan neglāba Igaunijas komandu Tallinas "Kalev" no zaudējuma VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē.

"Kalev" mājās ar 75:86 (18:23, 17:22, 22:25, 18:16) atzina Saratovas "Avtodor" pārākumu.

Freimanis šajā spēlē laukumā bija 27 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Tāpat viņam sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un viena personiskā piezīme, kad deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais laukuma saimnieku rindās ar 19 punktiem bija Gregors Arbets, kamēr Saratovas komandā Pols Stolls sameta 21 punktu.

"Kalev" spēles laikā ne reizes nebija vadībā, bet "Avtodor" lielākais pārsvars bija 19 punkti, kas tika iegūti trešās ceturtdaļas vidū.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 27 uzvarām 29 spēlēs ir Maskavas CSKA, ar 23 panākumiem 27 mačos seko Kazaņas "Unics", trešā ar 21 uzvaru 28 dueļos ir Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", bet ar 19 uzvarām 26 cīņās ceturtajā pozīcijā ierindojas Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit".

Astotajā pozīcijā ar 16 uzvarām 28 mačos ir Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod", kas arī jau ir garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā.

"VEF Rīga" ar desmit uzvarām 28 mačos atrodas 11.vietā, "Kalev" ar septiņiem panākumiem 28 spēlēs ir trīs pozīcijas zemāk, bet kopvērtējuma noslēdzošo, 16.vietu ieņem Nikolaja Mazura trenētā Tbilisi "Vita", kas tikusi pie vienas uzvaras 29 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!