Foto: F64
Latvijas basketbolists Rolands Freimanis otrdien guva 17 punktus Ukrainas čempionāta otrajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē, palīdzot nākamo posmu sasniegt Južnijas "Himik" komandai, ko trenē Kārlis Muižnieks. Tāpat ar Latvijas pārstāvjiem bagātīgā duelī pusfinālu sasniegusi Jāņa Strēlnieka pārstāvētā valsts čempione Kijevas "Budiveļņik", kurā galvenais treneris ir Ainars Bagatskis.

"Himik" komanda sērijas otrajā mačā ar 65:61 (13:14, 12:16, 24:20, 16:11) sīvā cīņā izbraukumā pieveica "Kyiv" spēlētājus.

Freimanis nospēlēja tieši 22 minūtes, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Tāpat latviešu uzbrucējs izcīnīja četras atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs piezīmes, kas deva 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Laikā, kamēr Freimanis atradās laukumā, "Himik" guva par 16 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

Tikmēr "Budiveļņik" ar rezultātu 90:68 (21:19, 24:16, 28:17, 17:16) arī izbraukumā pieveica latviešu Žaņa Peinera un Mareka Jurevičus pārstāvēto "Mykolaiv" vienību, ko trenē Agris Galvanovskis.

Strēlnieks laukumā pavadīja 22 minūtes un 51 sekundi, bet palika bez punktiem, grozam garām raidot trīs divpunktu metienus un divus tālmetienus. Tāpat latvietis izpildīja četras rezultatīvas piespēles un nopelnīja divas piezīmes, cīņu noslēdzot ar -1 efektivitātes koeficienta punktu.

Savukārt par cīņas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Peiners, kurš laukumā pavadīja 32 minūtes un guva 24 punktus, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un visus sešus soda metienus. Vēl regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs visā čempionātā izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles un maču priekšlaicīgi noslēdza ar piecām piezīmēm. Tas deva 21 efektivitātes koeficienta punktu.

Tikmēr Jurevičus nospēlēja 26 minūtes un 45 sekundes, gūstot astoņus punktus. Latvietis realizēja trīs no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem, bet netrāpīja nevienu no trim tālmetieniem. Tāpat Jurevičus savāca septiņas atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs pretinieku piespēles un pieļāva četras kļūdas, cīņu noslēdzot ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Gan "Budiveļņik", gan "Himik" komandas sērijās izcīnīja panākumus ar rezultātu 2-0.

Pusfinālos, kas sāksies pēc nedēļas, "Budiveļņik" tiksies ar Mariupoles "Azovmaš", kas pēdējā laikā atvadījusies no visiem leģionāriem, bet "Himik" tiksies ar "Doņeck" komandu, kuras rindās arī vairs nav leģionāru. Šīs sērijas ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Regulārajā sezonā ar 23 uzvarām 26 spēlēs triumfēja "Himik" komanda, kurai ar 19 uzvarām sekoja "Budiveļņik".

Ukrainas čempionāta izspēli jūtami ietekmēja valsts nestabilā politiskā situācija; valsts augstākās līgas klubus pameta latviešu spēlētāji Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs, kā arī treneris Artūrs Štālbergs. Izslēgšanas spēles tiek aizvadītas saīsinātā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!