Foto: LETA
2011. gada vasarā Latvija notiks U-19 pasaules čempionāts basketbolā, un, gatavojoties tam, Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes spēles ar Brazīlijas un ASV vienaudžiem, Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā preses konferencē informēja izlases treneris Ziedonis Jansons.

„Gatavojoties nākamvasar Latvijā paredzētajam pasaules U-19 čempionātam jau sarunāta pārbaudes spēle ar Brazīlijas izlasi. Ļoti iespējama ir spēle ar ASV komandu, kas pēdējo gatavošanās posmu aizvadīs Latvijā vai Lietuvā,” „basket.lv” citē Ziedoni Jansonu.

Izlases kandidātu sarakstā ir 30 spēlētāji, gatavošanās plānota sešu nedēļu garumā. Komandas vārdā treneris pauda apņēmību izdarīt visu iespējamo, lai starts savu skatītāju priekšā būtu veiksmīgs.

Pasaules U19 čempionāts Latvijā – Liepājā, Valmierā un Rīgā – notiks no 30. jūnija līdz 10. jūlijam, tajā piedalīsies 16 komandas. Trešdien atklātībā pirmo reizi tika demonstrēts arī turnīra logotips.

Runājot par pasaules čempionāta rīkošanu, LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps atklāja, ka kopējais budžets ir Ls 700 000. Šī summa tiks iztērēta Latvijā, turklāt papildu ieņēmumus nodrošinās viesu tēriņi. Finansējumu veidos četri avoti. Neesot šaubu, ka savas saistības izpildīs FIBA, ir cerīgas iestrādes ar privātajiem sponsoriem, norādīja ģenerālsekretārs. Arī ieinteresēto pašvaldību vadītāji apliecinājuši, ka atbalsts tiks sniegts.

Atbildot uz jautājumu par valsts līdzdalību čempionāta organizēšanā Nacionālās sporta padomes (NSP) priekšsēdētājs Rolands Broks paskaidroja, ka par valsts naudas sadali sportam tiks spriests NSP sēdē 5. janvārī, kā arī atgādināja, ka NSP iepriekš atbalstījusi pasaules U-19 čempionāta rīkošanu Latvijā, un uzņemtās saistības izpildīs.

Paredzams, ka čempionāta izloze notiks 17.februārī, kad Latvijā viesosies dalībvalstu pārstāvji un FIBA darbinieku delegācija.

Preses konferencē izglītības un zinātnes ministrs, Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājs Rolands Broks ar simboliskiem čekiem par Ls 5000 katru sveica Eiropas jaunatnes čempionātu bronzas medaļu izcīnītājus - U-20 sieviešu izlasi un tās galveno treneri Mārtiņu Zībartu, kā arī U-18 vīriešu izlasi un tās galveno treneri Ziedoni Jansonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!