Foto: DELFI.lt

Zaudējumu Lietuvas čempionāta pusfināla atbildes mačā ceturtdien piedzīvoja latviešu basketbolista Raita Grafa pārstāvētā "Šiauliai" komanda, nespējot iekļūt turnīra finālā.

Aizvadītajā spēlē "Šiauliai" izbraukumā ar 67:82 (18:18, 13:21, 22:24, 14:19) piekāpās spēcīgajam Viļņas klubam "Lietuvos rytas".

Abu komandu pirmajā cīņā "Šiauliai" uzvarēja savā laukumā ar 74:65, līdz ar to divu spēļu summā Šauļu klubs cieta neveiksmi ar rezultātu 141:147.


Atbildes spēlē Grafs laukumā pavadīja 13 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus. Viņš realizēja divus no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem.

Vēl latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, viena kļūda un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Otrajā pusfinālā pārī Kauņas "Žalgiris", kas ir pašreizējā čempionvienība, spēkojas ar Prienu "Rūdupis". Šī dueļa pirmajā mačā "Žalgiris" izcīnīja uzvaru viesos ar 81:74.

Kā ziņots, regulāro čempionātu "Šiauliai" komanda noslēdza kopvērtējuma trešajā vietā, 22 spēlēs izcīnot 16 uzvaras.

Ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām "Šiauliai" ar 2-1 pārspēja Klaipēdas "Neptunas", bet "Lietuvos rytas" izslēgšanas spēlēs iesaistījās no pusfināla.

Grafs "Šiauliai" komandai pievienojās marta beigās. Līgumu ar komandu viņš noslēdzis līdz šīs sezonas beigām.

Grafs šosezon spēlēja Kipras augstākās līgas komandā Limasolas "Apollon", kuru trenē latviešu speciālists Igors Miglinieks. Tomēr viņa un arī latvieša Raimonda Gabrāna pārstāvētā komanda vietējā čempionāta izslēgšanas spēlēs nepārvarēja pusfināla kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!