Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) spēlē Ungārijas pilsētā Seksardā vēlējusies mača likteni noteikt pēdējā uzbrukuma pēdējās četrās sekundēs, pēc mača atklāja vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Ziņots, ka "TTT Rīga" komanda viesos ar rezultātu 68:65 pieveica Seksārdas KSC vienību, izcīnot trešo uzvaru septiņos mačos. Komanda pēc pirmā apakšgrupas spēļu apļa ieņem piekto vietu astoņu klubu konkurencē.

"Eirolīga ir ārkārtīgi sarežģīts turnīrs – te nav nenozīmīgu situāciju," kluba mājaslapā citēts Gulbis. "Liels prieks, ka šovakar izcīnījām trešo uzvaru. Paliksim uz zemes un turpināsim strādāt pie lietām, kuras jāuzlabo – tādā noskaņojumā dosimies tālāk."

Viešņas pirmo reizi vadībā izvirzījās pēc 22 aizvadītām minūtēm, taču šie prieki bija ļoti īsi. TTT komanda vēlreiz vadību sagrāba astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, piespiežot Seksārdas komandu lielāko daļu pēdējās ceturtdaļas atrasties iedzinēju lomā.

"Lielākās galvassāpes bijām mēs paši. Sākām cīņu ar neizteiksmīgu spēli aizsardzībā, pilnībā atkāpjoties no saviem noteikumiem. Tas atspoguļojās arī uzbrukumā. Trešo ceturtdaļu iesākām daudz labāk, taču pēc tam pazaudējāmies. Labi nospēlējām arī ceturtās ceturtdaļas sākumā un beigās izcīnījām rakstura uzvaru. Paldies spēlētājām," saka Gulbis.

"Vienā brīdī likās, ka slīkstam, taču Ievas Pulveres tālmetieni noturēja mūs virs ūdens. Viņas precizitāte lieliski noderēja komandai. Daugile (Šarauskaite) pēc izlases pārtraukuma bija nedaudz "nosēdusies", jo viņas loma Lietuvā valstsvienībā bija mazāka nekā gaidīts. Šodien viņa "atgriezās" un ceru, ka tāpat turpinās."

Izšķirīgo uzbrukumu rīdzinieces uzsāka 26 sekundes pirms pamatlaika beigām. Rezultātam esot 65:65, TTT basketbolistes pēc minūtes pārtraukuma iztērēja lielāko daļa uzbrukumam atvēlēto laiku, bet tad caurgājienā devās Džesmina Tomasa, kura atzīmējās ar diviem punktiem un sodu.

"Gribējām, lai Džasmina spēlē "viens pret viens". Tā arī notika. Gribējām ļoti ilgu uzbrukumu, lai paliek pēdējās četras atvēlētās sekundes, kurās izspēlēt situāciju. Izdevās, turklāt labam metienam sekoja noteikumu pārkāpums," situāciju atceras Gulbis.

"Domāju, ka beigās nogurdinājām Ungārijas komandu. Sākām pareizi spēlēt aizsardzībā, "atsisties". Piespiedām viņām izpildīt sarežģītus metienus, pāri rokām. Darījām pareizas lietas un parādījām raksturu – pēdējās piecas minūtes (aizsardzībā) bija ļoti labas."

Izcilu spēli Rīgas komandas labā aizvadīja Ieva Pulvere, kura jau pirmajā puslaikā atkārtoja savu personīgo rekordu vienā Eirolīgas spēlē gūtajos punktos (19). Pulvere spēli noslēdza ar 25 punktiem un septiņiem no desmit realizētiem tālmetieniem, lai gan jau 13 minūtes pirms spēles beigām cēsniecei tika piešķirta ceturtā personīgā piezīme.

"Vai TTT aizvadījusi kādu spēli bez riska? Riskējam visu laiku – spēlēt pacietīgi un punktuāli, šķiet, nav mūsu spēle. Mums patīk "sarežģīt". Ieva otrajā puslaikā tika daudz agresīvāk segta un piesaistīja pretinieču uzmanību, tāpēc viņai bija svarīgi atrasties laukumā. Ieva nospēlēja ļoti disciplinēti un nesaņēma piekto piezīmi," atzīst Gulbis.

Otro spēļu apli TTT komanda uzsāks trešdien, 8. decembrī, kad viesosies pie seškārtējās Eirolīgas čempiones Jekaterinburgas UGMK vienības. Krievijas superklubs šosezon triumfējis visās septiņās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!