Foto: AFP/Scanpix
FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā sievietēm svētdien triumfēja Spānijas komanda "Halcon Avenida", kas finālmačā ar 68:59 (14:8, 16:14, 20:16, 18:21) pārspēja iepriekšējo četru sezonu sacensību čempionvienību Maskavas apgabala "Sparta&K".

Uzvarētājām šajā mačā ar 16 punktiem izcēlās Silvija Domingesa, 13 punktus guva Alva Torrensa, bet 12 punkti un 13 atlēkušās bumbas Sančo Litlas rēķinā.

Tikmēr "Sparta&K" vienībā ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Tadža Makviljamsa, bet 16 punktus guva Sjū Bērda.

Par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Torrensa, kura kopumā turnīrā vidēji mačā guva 16 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas, izpildīja 2,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,6 pretinieku piespēles.

Līdz šim "Halcon Avenida" komandas lielākais panākums bija zaudējums 2009.gada turnīra finālā. Toreiz Spānijas vienību pārstāvēja arī latviete Gunta Baško.

Kā ziņots, mačā par trešo vietu latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK ar 64:52 pieveica Spānijas komandu Valensijas "Ros Casares".

Kā ziņots, pusfinālos UGMK ar 43:54 zaudēja "Sparta&K", bet divu Spānijas klubu duelī "Ros Casares" ar 49:61 piekāpās "Halcon Avenida" komandai.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla sērijā UGMK ar 2-0 uzvarēja Itālijas spēcīgāko komandu Taranto "Cras Basket", kamēr "Sparta&K" komanda, kurā sezonu iesāka Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, ar 2-0 uzvarēja latvietes tagadējo komandu Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

Savukārt citas Baško pārstāvētā Polijas vienība Krakovas "Wisla Can-Pack" ceturtdaļfināla sērijā ar 0-2 atzina Latvijas basketbolistes bijušās komandas "Halcon Avenida" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!